Tožilstvo potrdilo ponaredek spričevala

Po poročanju oddaje 24ur je okrožno državno tožilstvo potrdilo, da je srednješolsko spričevalo Simčiča ponarejeno. Tako je sedaj uradno znano dejstvo, da se je poslanec DeSUS nezakonito zaposlil v vojski in nezakonito vpisal na Filozofsko fakulteto.

Do kdaj se bosta Simčič in njegov predsednik Erjavec sprenevedala? Foto: STA
Do kdaj se bosta Simčič in njegov predsednik Erjavec sprenevedala? Foto: STA

LJUBLJANA> Okrožno državno tožilstvo je potrdilo, da je srednješolsko spričevalo Ivana Simčiča ponarejeno. Tokrat gre za uradno potrditev, da se je poslanec DeSUS nezakonito zaposlil v vojski, nezakonito vpisal na Filozofsko fakulteto, po razkritju pa je tako strankarskim kolegom kot javnosti ves čas lagal in se sprenevedal.

Nekdanji višji državni tožilec Boštjan Penko je pojasnil, da se zaseženi predmeti običajno po končanem postopku vrnejo tistemu, ki so mu bili zaseženi. Ne vrnejo se le predmeti splošne nevarnosti, kot so mamila ali orožje, te namreč uničijo. A vsaka nova uporaba ponarejenega dokumenta, ki je vrnjen, lahko pomeni kaznivo dejanje, čeprav je ponareditev že zastarala.

Višja državna tožilka Katjuša Čeferin je za 24UR potrdila, da je bilo leta 2007 v predkazenskem postopku že ugotovljeno, da je listina, ki jo zdaj zahteva Simčičev odvetnik, ponarejena. Postopkov takrat niso sprožili, ker je primer zastaral. Kot je znano, so Simčiča zaradi ponarejanja pred petimi leti tudi odpustili iz vojske.

24UR.COM/NR


Najbolj brano