Aretacije zaradi zlorabe prostitucije?

V nekaterih nočnih lokalih, ki tudi na spletu ponujajo vznemirljiva doživetja, je bilo minuli konec tedna menda zelo vroče. A tokrat ne zaradi morebitne dodatne ponudbe, temveč zaradi kriminalistov, ki so potrkali na njihova vrata. Po končanih hišnih preiskavah na Dolenjskem in v dveh primorskih krajih so pridržali štiri osumljene, ki naj bi bili povezani z zlorabo prostitucije in trgovino z ljudmi.

Kriminalisti so v noči s petka in soboto preverjali, kaj se skriva za  legalno ponudbo v nekaterih nočnih lokalih
Kriminalisti so v noči s petka in soboto preverjali, kaj se skriva za legalno ponudbo v nekaterih nočnih lokalih 

f

Po neuradnih podatkih naj bi v Novi Gorici kriminalisti preverjali dogajanje v tamkajšnjem nočnem klubu Faraon, potrkali naj bi tudi na vrata nočnega bara Antonio v Komnu. Pod drobnogledom sta se znašla še lokala v Trebnjem in na Turjaku. Kaj so ugotovili, naj bi bilo znano v teh dneh, saj preiskava ljubljanskih, novogoriških in koprskih kriminalistov še ni povsem končana.

O dogajanju v enem izmed nočnih lokalov v bližini slovensko-italijanske meje je že lani poročal tudi tržaški dnevnik Il Piccolo. Večina gostov, željnih mesenih užitkov, naj bi namreč prihajala prav iz Trsta in okolice (poznali pa naj bi tudi tovrstno ponudbo na Dolenjskem). Ob urniku (od štirih popoldne do štirih zjutraj) navajajo tudi cene: pet evrov konzumacije že na vhodu, za pol ure z dekletom 100 evrov ter dodatnih 40 evrov za pijačo. Še 40 evrov naj bi obiskovalci odšteli za gostinski del, tajsko masažo in sproščanje v masažni kadi.

V Sloveniji najstarejša obrt ni kazniva, kazniva pa je zloraba prostitucije in trgovina z ljudmi, ki jo je glede na sodno prakso sicer zelo težko dokazati.

SIJAN PRETNAR


Najbolj brano