Novakovo čudi izid italijanskih volitev

Ministrico za Slovence v zamejstvu in po svetu Ljudmilo Novak izid italijanskih parlamentarnih volitev čudi. “Sama se zelo čudim, kako lahko nekdo vendarle prejme tako veliko število glasov, potem ko vemo, kaj vse se je v vmesnem času zgodilo oziroma kaj vse se očita na primer Berlusconiju,” je dejala ministrica.

“Sama se zelo čudim, kako lahko nekdo vendarle prejme tako veliko število glasov, potem ko vemo, kaj vse se je v vmesnem času zgodilo oziroma kaj vse se očita na primer Berlusconiju,” je dejala ministrica Foto: STA
“Sama se zelo čudim, kako lahko nekdo vendarle prejme tako veliko število glasov, potem ko vemo, kaj vse se je v vmesnem času zgodilo oziroma kaj vse se očita na primer Berlusconiju,” je dejala ministrica Foto: STA

LJUBLJANA> V odgovoru na novinarsko vprašanje je Ljudmila Novak danes dejala še, da je “nedopustno”, da država, kot je Italija, ne zagotavlja “tistih nekaj milijonov podpore”, ki jo po zakonu mora dobiti slovenska manjšina. Odnos javnosti do slovenske manjšine se izboljšuje, na finančnem področju pa Slovenci še kako občutijo trenutno nedelovanje italijanske politike oziroma slabo finančno stanje, poudarja ministrica.

Inštitucije manjšine so ogrožene in zaradi tega je tudi slovenski urad za Slovence v zamejstvu in po svetu večkrat posredoval. “Trudimo se, da bi ta primanjkljaj nekako le ublažili, omilili in zato tudi dajemo neke interventne ukrepe,” je pojasnila Novakova.

STA


Najbolj brano