Preiskovalci tudi pri Tovšakovi

Nacionalni preiskovalni urad (NPU) zaradi utemeljenih sumov gospodarske kriminalitete danes izvaja 34 hišnih preiskav na območju ljubljanske, celjske in novomeške policijske uprave, je potrdil predstavnik NPU za odnose z javnostjo Drago Menegalija.

Večer na svoji spletni strani poroča, da so preiskovalci tudi na domu nekdanje prve dame Vergada Hilde Tovšak Foto: STA
Večer na svoji spletni strani poroča, da so preiskovalci tudi na domu nekdanje prve dame Vergada Hilde Tovšak Foto: STA

LJUBLJANA> Preiskave naj bi bile po neuradnih informacijah povezane z Vegradom, časnik Večer pa na svojih spletni strani poroča, da so preiskovalci tudi na domu nekdanje prve dame Vergada Hilde Tovšak.

Preiskovalci NPU danes opravljajo 34 hišnih preiskav v zasebnih in poslovnih prostorih, so pojasnili na uradu. Prostost so odvzeli desetim osebam, in sicer šestim iz območja Policijske uprave Celje, enemu iz območja novomeške policijske uprave, dvema iz območja ljubljanske policijske uprave in enemu tujemu državljanu.

Današnje aktivnosti so zaključek prve faze policijske preiskave, v okviru katere preiskovalci NPU preiskujejo sume kaznivih dejanj nedovoljenega sprejemanja in dajanja daril, za katera je predpisana kazen zapora do pet let.

Preiskovalci NPU v hišnih preiskavah iščejo materialne dokaze, ki bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Pri preiskavi sodeluje skupaj 88 preiskovalcev NPU in kriminalistov ter policistov iz policijskih uprav Ljubljana, Celje in Novo mesto.

STA


Najbolj brano