V novi številki Primorskih novic preberite

Če boste želeli, da vam nekdo popazi na otroke ali vam pomaga pri čiščenju stanovanja, a se hkrati želeli ubraniti sokrivde pri delu na črno, boste morali izbrali nekoga, ki ima prijavljeno osebno dopolnilno delo in zanj kupiti vrednotnico, prek katere se plačujejo prispevki.

To je ena izmed bistvenih novosti spremenjenega zakona o preprečevanju dela na črno, ki so ga poslanci potrdili v sredo, veljati pa bo začel s 1. januarjem prihodnje leto.

Mišič za zdaj ne more nazaj v Luko

Koprsko sodišče je po poročanju Radia Koper zavrnilo začasno odredbo, s katero je razrešeni predsednik uprave Luke Koper Gašpar Gašpar Mišič poskušal zadržati sklep o svoji razrešitvi. Mišič z odločitvijo sodišča v sredo uradno ni bil seznanjen, pošto bo prevzel v četrtek.

Skoraj polovica vrtov je še v igri

Medtem ko v Ajdovščini občina vrtičkom, ki jih je uredila lani, dodaja nove, so Novogoričani prve dobili šele pred dnevi. Občina jih je postavila 35, a jih je oddala šele 20.

Tržna inšpekcija pri nezaželenem gostincu

Podjetnik Petjan Gojak trdi, da ima za postavitev začasnega objekta pri teniških igriščih v Portorožu, kjer prodaja hrano in pijačo, vsa dovoljenja in soglasja. Na občini pa pravijo, da takemu objektu nasprotujejo in mu zato niso izdali podaljšanega obratovalnega dovoljenja.

Revizorji o bistriški občini

Računsko sodišče bo vzelo pod drobnogled delo in poslovanje ilirskobistriške občinske uprave v lanskem letu.

Zgoreli so katalogi in del arhiva

Po zaslugi zgodnjega klica na pomoč in hitri akciji 17 gasilcev so v sredo zjutraj kmalu pogasili požar v prizidku nekdanjega skladišča soli v Portorožu.

Ladjarji pripluli v četrtfinale

Izjemno dramatičen zadnji krog lige za obstanek se je razpletel po željah Portorožanov, ki so si z zmago v Grosuplju zagotovili zgodovinsko uvrstitev v četrtfinale državnega prvenstva.


Najbolj brano