2Cellos - tretji album

2Cellos sta tik pred slovesom od starega leta napovedala izid svojega tretjega studijskega albuma. Po njunih napovedih naj bi izšel 27. januarja, poimenovala pa sta ga Celloverse.

2Cellos
2Cellos 

Da bi ljubitelji njune glasbe laže pričakali izid albuma, sta v teh dneh predstavila nov video s predelavo Stingove uspešnice Shape of My Heart, ki ga je režiral Darko Drinovac.

Luka in Stjepan sta album poimenovala po avtorski pesmi in tako poskrbela za novo presenečenje, saj nista ustvarila priredbe, kot smo jih bili vajeni pri dvojcu. “Z avtorsko pesmijo Celloverse želiva pripeljati poslušalce v popolnoma nov svet, v novo vesolje, 'cello universe', čelo vesolje. Želiva pokazati vso lepoto, toplino in čarobnost najinega instrumenta.” sta o novi pesmi povedala priljubljena čelista.

Na albumu bo trinajst novih pesmi, med katerimi bo tudi predelava pesmi Thunderstruck skupine AC/DC - video ima že skoraj 30 milijonov ogledov, predelava I Will Wait skupine Moms & Sons, ter sveža interpretacija Avicijeve uspešnice Wake Me Up, ter udarna predelava The Trooper skupine Iron Maiden.

Na ploščku bo tudi pesem Paula McCarneyaLive and Let Die, pri kateri sodeluje slavni pianist ter prijatelj Lang Lang.

Album bo v prodaji v standardni in deluxe izdaji z DVDjem, na katerem bo sedem videospotov, dva iz razprodanih nastopov v puljski in zagrebški areni. Slavna violončelista sta album tudi producirala, glede aranžmaja in produkcije sta le še pripomnila, da je to njun najbolj zrel album. Sodelovala sta skupaj s producentom Filipom Vidovićem, s katerim sta se vrnila k zvoku in konceptu prvega albuma, ki jima ga je s pomočjo predelave uspešnice Smooth Criminal uspelo izstreliti med svetovne zvezdnike.


Najbolj brano