Po sodbi ni zdržal niti tri mesece

“Od jutri dalje torej pet let. Zapomnite si! Se bo treba enkrat ustaviti, veste,” je zadnji dan letošnjega junija Robertu Carvelyju zabičal koprski sodnik, ki ga je obsodil na dve leti pogojne kazni z najdaljšo možno preizkusno dobo petih let. Kljub temu, da je obljubil, da bo pet let priden, ni zdržal niti tri mesece. Po dogodku nad Izolo so ga pridržali zaradi sumov, da je zagrešil nova kazniva dejanja.

Carvely je tokrat divjal s takšnim črnim BMW 320, ki pa ni bil ukraden. Zaradi kaznivega 
dejanja so mu ga vseeno zasegli.
Carvely je tokrat divjal s takšnim črnim BMW 320, ki pa ni bil ukraden. Zaradi kaznivega dejanja so mu ga vseeno zasegli. 

IZOLA, KOPER > Kmalu po včerajšnji objavi podrobnosti o torkovem prijetju cestnega divjaka ob izteku štiripasovnice nad Izolo smo neuradno izvedeli, kdo je sedel za volanom osebnega avta BMW. Gre za starega znanca slovenskih in italijanskih policistov ter številnih sodnikov, 31-letnega Roberta Carvelyja iz okolice Kopra. Ker je že večkrat bežal pred policisti, so ga prometni policisti nad Izolo takoj prepoznali.

Po naših podatkih naj se policistom ob prijetju ne bi preveč upiral. Zaradi nevarne vožnje so mu takoj zasegli vozniško dovoljenje in avto, obenem pa ga preizkusili z alkotestom in hitrim testom za droge. Alkotest je pokazal, da Carvely pred vožnjo ni pil, test za droge pa je bil pozitiven, kar pomeni, da je bil med vožnjo najverjetneje omamljen. Pokazali so mu ročni laserski merilnik, s katerim so izmerili hitrost 151 kilometrov na uro, in ga kaznovali tudi zaradi prehitevanja v škarje.

Očitno pa so Carvelyja medtem že sumili za nova kazniva dejanja, saj so takoj po prijetju nad Izolo prometnim policistom priskočili na pomoč kriminalisti. Že na samem kraju so mu namreč pregledali avto, nato pa so ga pridržali zaradi sumov, da je vpleten v druga kazniva dejanja.

Včeraj naj bi pri njem doma opravili hišno preiskavo in opravili več drugih preiskovalnih dejanj, danes dopoldne pa naj bi ga pripeljali na zaslišanje k preiskovalni sodnici. Ta se bo na podlagi predloga tožilstva odločila, ali bo končal v priporu ali pa ga bo izpustila na prostost. Katerih kaznivih dejanj ga sumijo, včeraj nismo uspeli izvedeti. Policija namreč molči, ker še vedno poteka kriminalistična preiskava.

Kronični prestopnik Robert Carvely je bil zadnjič na sodišču zadnji dan letošnjega junija, in sicer zaradi dejanj, ki jih je zagrešil novembra 2011 ter januarja 2012. Zaradi ljubosumja je takrat v Marezigah zažgal srebrnega mercedesa B, za katerega je mislil, da je last mladeniča, ki je bil po skypu v stiku z njegovim dekletom. Dejansko je bil last njegove matere. 17.000 evrov vreden mercedes je ogenj uničil v celoti. Dva meseca kasneje pa je mladeniču še odkrito zagrozil, da mu bo polomil obe roki, če mu ne izroči 5000 evrov. Carvely se je s svojim odvetnikom Gorazdom Gabričem s tožilko Barbaro Milič Rožman zadnji dan junija uspel dogovoriti za pogojno kazen in priznal krivdo. Sodnik Julijan Glavina mu je nato kazen za izsiljevanje in požig združil z desetimi meseci pogojne kazni zaradi nevarnega bežanja pred policisti aprila lani in mu izrekel dve leti pogojne zaporne kazni z najdaljšo možno, petletno preskusno dobo.

Tudi če kriminalisti ne bodo uspeli dokazati sumov o novih kaznivih dejanjih, ki naj bi jih zagrešil Carvely, je že z divjo vožnjo nad Izolo storil novo kaznivo dejanje, zaradi katerega mu bodo preklicali pogojno kazen. Pred slabimi tremi meseci je Carvely sicer zatrdil, da se tega še kako dobro zaveda, očitno pa na to kmalu pozabil. DANIJEL CEK


Najbolj brano