Karantena na Zikovi ulici

“Oddelek za zdravstveno varstvo in dobro počutje občank in občanov občine Kamnik obvešča, da je do preklica odsvetovano gibanje po Zikovi ulici in druženje s tamkajšnjimi prebivalci.” Tako hudomušno so sokrajane včeraj nagovorili ustvarjalci spletnega portala kamnik.info.si.

Na Zikovi ulici v Kamniku so v zadnjem času zabeležili nekaj 
primerov nenavadnih pikov ...
Na Zikovi ulici v Kamniku so v zadnjem času zabeležili nekaj primerov nenavadnih pikov ...  

KAMNIK > Ime ene izmed ulic v Kamniku je kot nalašč za tovrstne šaljive zapise in ustvarjalci portala kamnik.info.si so jo seveda zagrabili.

Tako so še zapisali: “Kamniški Zika virus se nekoliko razlikuje od tistega v Braziliji, zaradi česar strokovnjaki predvidevajo, da je virus v Kamniku mutiral. Po prvih dognanjih naj bi bili prenašalci zgolj moški, medtem ko se pri ženskah kažejo zgolj sindromi. V zadnjem času je bilo namreč uradno zabeleženih nekaj primerov, da so občanke, ki so bile v tesnejših stikih s posamezniki z Zikove, pomoč poiskale v zdravstvenem domu, saj so začele močno zatekati v predelu pasu in trebuha. Oteklina, ki se je s časom le še stopnjevala, je v večini zabeleženih primerov, nekako po devetih mesecih, sicer izginila, vendar so pacientke še lep čas priklenjene na vozičke, s posledicami pika z Zikove oziroma pika na Zikovi, pa se bodo morale ubadati še najmanj kakih 25 let.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano