Nocoj bodo podelili glasbene nagrade grammy

Na podelitvi nagrad grammy, ki bo nocoj v Los Angelesu, se bodo člani skupine The Eagles in glasbenik Jackson Browne poklonili nedavno preminulemu Glennu Freyu. Frey je bil soustanovitelj legendarne glasbene skupine The Eagles, po številnih zdravstvenih težavah je 18. januarja umrl v New Yorku.

Lady Gaga
Lady Gaga 

LOS ANGELES > Kot poroča nemška tiskovna agencija DPA, bodo Don Henley, Bernie Leadon, Timothy B. Schmit in Joe Walsh na podelitvi nagrad grammy nastopili s Freyevim dolgoletnim glasbenim sodelavcem Jacksonom Brownom.

The Eagles so prodali več kot 100 milijonov albumov po vsem svetu, njihova zbirka uspešnic Their Greatest Hits (1971-1975) pa je drugi najbolje prodajani album vseh časov v ZDA. Skupina je bila leta 1998 uvrščena v dvorano slavnih rock'n'rolla v Clevelandu. Skupina je izdala enega največjih hitov vseh časov Hotel California, Frey pa je imel nekaj samostojnih uspešnic; zelo znan je po pesmi You Belong to the City. Nastopal je tudi v filmih in nadaljevankah.

Iz akademije, ki organizira grammyje, so že sporočili, da bo na podelitvi nagrad v poklon Davidu Bowieju, ki je umrl 10. januarja, nastopila Lady Gaga. Blues glasbeniku BB Kingu, ki je preminil 14. maja lani, pa se bodo poklonili Bonnie Raitt, Gary Clark ml. in Chris Stapleton.

Na prireditvi bodo med drugim nastopili še Adele, Kendrick Lamar in The Weeknd. STA


Najbolj brano