V štandreškem vrtcu je eden od otrok zbolel za tuberkulozo

V štandreškem vrtcu so ugotovili primer tuberkuloze. Iz pisma, ki so ga prejeli tudi starši otrok, ki obiskujejo tamkajšnji slovenski vrtec Pika Nogavička, izhaja, da je za nalezljivo boleznijo zbolel eden izmed otrok italijanskega vrtca, s katerim slovenski sekciji delita stavbo, poroča Primorski dnevnik.

Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol
Fotografija je simbolična. Foto: Bogdan Macarol

ŠTANDREŽ > “Ukrepi, ki jih ministrstvo za zdravstvo predvideva v teh primerih, se razlikujejo glede na trajanje izpostavljenosti kužni bolezni. V prvi fazi zdravstvenega nadzora bodo zato preventivnim ukrepom podvrženi le otroci italijanske sekcije vrtca, kjer je bila lahko izpostavljenost daljša. Samo v primeru, da bodo iz nadzora te skupine otrok ugotovljeni elementi, ki bi lahko spremenili sedanjo oceno tveganja zaradi izpostavljenosti, bodo enakim ukrepom podvrženi tudi otroci slovenskih sekcij,” piše v pismu, ki so ga na slovensko ravnateljstvo in starše naslovili iz oddelka za nalezljive bolezni zdravstvenega podjetja.

Z zadevo bodo podrobneje seznanili starše otrok slovenskega vrtca na informativnem srečanju, ki bo v sredo popoldne, medtem ko so se z italijanskimi starši že sestali. Iz pisma je vsekakor razumeti, da je situacija pod nadzorom, saj bi drugače bili ukrepi takojšnji in odločnejši, še dodaja časnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano