Promet bodo umirjali tudi z radarjem

V Izoli bo letos 169 prvošolcev: 75 jih bo obiskovalo OŠ Vojke Šmuc in devet njeno kortežansko podružnico, 52 OŠ Livade ter 33 OŠ Dante Alighieri. Promet v njihovi okolici bo občina skušala umiriti tudi z radarjem, ki je doslej meril hitrost na Prešernovi cesti z Belvederja proti Jagodju.

 Modre ribice, ki označujejo pot v šolo, so na novo  prebarvali.
Modre ribice, ki označujejo pot v šolo, so na novo prebarvali. 

IZOLA > Kot vsako leto bodo za varno pot v osnovno šolo skrbeli policisti, občinski redarji in upokojenci, in sicer prva dva tedna vsako jutro (med 7.30 in 8.30) ter zgodaj popoldne (med 12.30 in 14.15) na vseh pomembnejših križiščih v občini. Upokojenci bodo prisotni na prehodih za pešce na Cankarjevem drevoredu, Drevoredu 1. maja, Prešernovi cesti, Ulici oktobrske revolucije, Južni cesti in v Kortah.

Občina poziva starše, naj bodo v prometu strpni in se proti šoli raje odpeljejo nekoliko prej, saj je - tik pred osmo uro - gneča tako na cestah kot parkiriščih pred šolami.

Izolske prvošolce bo na prvi šolski dan sprejel župan Igor Kolenc. Slavnostni sprejem bo ob 12. uri na terasi restavracije Riviera Srednje šole Izola.

Ker je problem prevelikih hitrosti v njihovi okolici še vedno pereč, so v bližini postavili tri ohišja za radar. Uporabljati ga bodo začeli prav 1. septembra in bo krožil med štirimi lokacijami: na Prešernovi cesti ob OŠ Vojke Šmuc oziroma stadionu, na Južni cesti ob avtobusnem postajališču OŠ Livade in na cesti z Belvederja proti Jagodju.

Za večjo varnost otrok so se odločili še za druge ukrepe. Na novo so pobarvali talne označbe in modre ribice ter postavili opozorilne table, ki označujejo šolske poti. Uredili so avtobusno postajališče na spodnjem Šaredu (v bližini stavbe nekdanje gostilne Čok) in omogočili varen dostop. Na Cankarjevem drevoredu in v Drevoredu 1. maja bodo razobesili dva transparenta, ki bosta opozarjala, da so otroci na cesti. MC


Najbolj brano