Prenovljena Maxi Jena je nared za Barkolano

Pred tednom dni je bila udeležba jadrnice Maxi Jena na prihajajoči Barkolani še pod vprašajem, zdaj pa njen lastnik in štirikratni zmagovalec te regate Mitja Kosmina potrjuje, da je prenovljena Maxi Jena pripravljena za nastop na tržaškem športno-družabnem spektaklu, ki bo 9. oktobra.

Mitja Kosmina z ekipo bo 6. oktobra predstavil prenovljeno 
jadrnico Maxi Jeno. Foto: Miha Crnič
Mitja Kosmina z ekipo bo 6. oktobra predstavil prenovljeno jadrnico Maxi Jeno. Foto: Miha Crnič

TRST > Največja slovenska jadrnica, 24-metrska Maxi Jena, ki je na Barkolani zmagala leta 2009, lani pa je bila druga, je uspešno prestala pomemben lepotni poseg. S kakšno podobo, opremo in posadko se odpravlja na 48. Barkolano, bo znano prihodnji četrtek, ko bodo novosti predstavili javnosti.

“Odličnim slovenskim navtičnim arhitektom je v sodelovanju z našimi vrhunskimi jadralci uspelo tisto, o čemer so sanjali več kot dest let,” so zapisali v vabilu na predstavitev in napovedali, da se bo nova Maxi Jena borila za zmago z dvema tonama manj in z novo ekipo.

Navtični arhitekt projekta prenove je Andrej Justin, team manager Gašper Vinčec, generalni sponzor projekta je družba Dinit Card Services, na predstavitvi pa bo tudi idejni vodja projekta in krmar Mitja Kosmina.

Spletno uredništvo


Najbolj brano