Jubilej Oblaka, smola Mevlje

Za nogometaši v ligi prvakov je polovica odigranih tekem v skupinskem delu. Prvokategorniki so povečini upravičili pričakovanja, ni pa še izključeno, da se komu v preostalih treh krogih kaj zalomi.

Miha Mevlja Foto: Simon Maljevac
Miha Mevlja Foto: Simon Maljevac

EVROPA > Spomladi bomo v elitnem klubskem tekmovanju gotovo gledali vsaj enega slovenskega zdomca. To bo pričakovano Jan Oblak z madridskim Atleticom. Finalista pretekle izvedbe lige prvakov od napredovanja v osmino finala loči le še teorija. Atletico ima v skupini D poln izkupiček. V sredo je slavil še na gostovanju pri Rostovu, ki na domačem igrišču že zelo dolgo ni okusil grenkobe poraza.

Tudi Oblakova nepremaganost je že skoraj pregovorna. V Rusiji je zabeležil še jubilejno, 50. tekmo brez prejetega gola v majici Atletica v skupno 82 nastopih. Zanesljivo čuva vrata madridskega kluba tudi v letošnji sezoni. Na 14 tekmah je devetkrat ohranil mrežo nedotaknjeno, vključno s tremi dvoboji skupinskega dela lige prvakov. V Rostovu je proti zgoščeni in organizirani obrambi gostiteljev zahtevnejši preizkus čakal napadalni del ekipe, ki pa je tudi po spletu okoliščin prišla do zadetka.

Zadetek je zabil Ferreira-Carrasco v 62. minuti, svojevrstni osmoljenec pa je bil Miha Mevlja. Primorski reprezentant v dresu Rostova jo je skupil v eni od predhodnih akcij, ko je občutil trdnost komolca Fernanda Torresa. Nekaj časa je celo obležal v svojem kazenskem prostoru, da mu je zdravniška služba oskrbela rano nad očesom. V trenutkih, ko je čakal na prekinitev oziroma dovoljenje za vrnitev na igrišče, pa je padel gol. Nogometaš iz Lokve na Krasu je sicer tako kot običajno prebil na igrišču vseh 90 minut. Rostov se bo v preostalih treh krogih s PSV-jem - oba imata po točko - bržkone potegoval za tretje mesto v skupini in spomladansko nadaljevanje v evropski ligi.

Možnosti za napredovanje v izločilne boje lige prvakov pa ohranjata še Kevin Kampl (Bayer) in Benjamin Verbič (Köbenhavn).

ASO


Najbolj brano