Daily Mail uvrstil Slovenijo med 10 najboljših eko turističnih destinacij na svetu

Britanski časnik Daily Mail je v članku o najbolj eko turističnih destinacijah med najboljših deset uvrstil tudi Slovenijo. Destinacije so izbrali strokovnjaki za potovanja, v časniku pa izpostavljajo, da postaja eko turizem vse bolj rastoča panoga.

Med desetimi najbolj eko destinacijami izpostavljajo tudi 
Slovenijo in njeno prestolnico ter poudarijo, da gre za mesto 
z nazivom Zelena prestolnica letošnjega leta.  Foto: Tino Mamić
Med desetimi najbolj eko destinacijami izpostavljajo tudi Slovenijo in njeno prestolnico ter poudarijo, da gre za mesto z nazivom Zelena prestolnica letošnjega leta.  Foto: Tino Mamić

LONDON > Med desetimi najbolj eko destinacijami izpostavljajo tudi Slovenijo in njeno prestolnico ter poudarijo, da gre za mesto z nazivom Zelena prestolnica letošnjega leta. Pohvalili so tudi namero, da bi postala Ljubljana prvo evropsko mesto brez smeti - t.i. zero waste mesto. V Ljubljani so jih navdušili mestni avtobusi, ki jih poganja naravni plin, in smetnjaki, ki uporabnikom odpadke zaračunavajo glede na količino.

Ob tem so poudarili, da je Slovenija prevečkrat spregledana kot turistična destinacija, a da ponuja izjemna zelena doživetja in neverjetne razglede.

Navdušeni so tudi nad podeželjem in številnimi drugimi kraji po Sloveniji, kjer lahko turisti uživajo na ekoloških turističnih kmetijah in doživijo pravo izkušnjo življenja izven mesta. Izpostavili so še Alpe, kjer si planinci lahko izberejo eno od številnih pohodnih in alpinističnih poti, ki ponujajo "neverjetne razglede".

Deseterico eko turističnih destinacij dopolnjujejo še Kostarika, Galapaški otoki, Borneo, Peru, Patagonija, Butan, Nova Zelandija, Vietnam, ter Bocvana in Zambija.

STA


Najbolj brano