Sproščene otroške vragolije pod borovci

V krajevni skupnosti Dolnje Ležeče imajo novo didaktično otroško igrišče, ki spodbuja ustvarjalnost in raziskovalni duh otrok ter krepi njihove gibalne sposobnosti.

Igrišče pri Dolnjih Ležečah z didaktičnimi igrali krepi gibalne 
sposobnosti otrok. Peš je dostopno  tudi otrokom iz Divače.     Foto: Matjaž Tavčar
Igrišče pri Dolnjih Ležečah z didaktičnimi igrali krepi gibalne sposobnosti otrok. Peš je dostopno tudi otrokom iz Divače.  Foto: Matjaž Tavčar

DOLNJE LEŽEČE > Novo igrišče je umeščeno med železniško progo Divača-Postojna in cesto Divača-Dolnje Ležeče. Dostopno je otrokom Dolnjih Ležeč, po lokalni cesti pa tudi tistim, ki živijo v Divači. “Ob lokalni cesti se večkrat sprehajajo tudi vrtčevski in šolski otroci v spremstvu vzgojiteljev in učiteljev, zato verjamemo, da bo novo igrišče bogata popestritev njihove poti ali pa odličen cilj,” je zadovoljna županja Alenka Štrucl Dovgan.

Skrbno izbrana lokacija ni edina dobrobit novega igrišča. Druga so velike zelene površine, na katerih lahko otroci prosto tekajo, saj malčkom dandanes ob množici dejavnosti v zaprtih prostorih najbolj manjka prav sproščenega gibanja na svežem zraku.

Igrišče je opremljeno tudi z več didaktičnimi igrali, ki so primerna za otroke različnih starosti - od naravnega labirinta, predorov in vzmetnih igral, ki so zanimiva za najmlajše, do denimo ravnotežne poti, na kateri svoje spretnosti preskušajo starejši otroci. Med igro pa si eni in drugi lahko spočijejo ali pomalicajo ob mizicah s pručkami. Poleg tega je otroško igrišče lahko tudi učilnica v naravi, saj premore ob drevju in travi tudi cvetoče, dišeče in užitne rastline.

Občini Divača je pri ureditvi igrišča denarno priskočila na pomoč Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava, “Z akcijo Otroci Triglava si že peto leto zapored prizadevamo za urejanje ali novo postavitev okolij, v katerih lahko družine, otroci, mladostniki in vsi mladi po srcu kakovostno in razigrano preživljajo prosti čas. Izjemno veseli smo, da 17. otroško igrišče, ki smo ga postavili v okviru akcije, stoji prav tu, v objemu kraških borovcev,” je povedal Jože Celin, direktor postojnske območne enote Zavarovalnice Triglav.

MUZ


Najbolj brano