Popovičeva hrbtenica je preložila sojenje

Odvetnik Stojan Zdolšek je pojasnil, da je Boris Popovič po sredini obravnavi zaradi hudih bolečin v hrbtenici poiskal zdravniško pomoč. Zdravnik je ocenil, da Popovič ni sposoben za delo najmanj dva tedna. Sodnica Meri Mikac je včerajšnjo obravnavo preložila, Popovičeve zdravstvene težave pa bo z izvedenci preverila tudi sama.

Boris Popovič je zaradi hudih bolečin v hrbtenici poiskal 
zdravniško pomoč. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Boris Popovič je zaradi hudih bolečin v hrbtenici poiskal zdravniško pomoč. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Na koprskem okrožnem sodišču bi se moralo včeraj nadaljevati sojenje Borisu Popoviču, Sabini Mozetič in Rafu Klinarju zaradi domnevne zlorabe položaja ob podelitvi 35-letne stavbne pravice Popovičevemu družinskemu podjetju na koprskem mestnem kopališču. Vendar pa se ni, saj Popoviča ni bilo na sodišče. Njegov odvetnik Uroš Čop je pojasnil, da je bil v četrtek popoldne obveščen, da ima koprski župan zdravniško potrdilo o upravičeni odsotnosti z obravnave. Potrdilo je nato izročil sodnici Meri Mikac.

Sodnica je ugotovila, da potrdilo govori o trenutno dvotedenski odsotnosti, dolžina odsotnosti pa naj bi bila odvisna tudi od izvida specialistov. Tožilka Nataša Valentič Kuštra je nato vprašala, kakšne težave sploh ima Popoviču. Drugi Popovičev odvetnik Stojan Zdolšek je vprašanje označil za pikro in odgovoril, da je Popovič po sredini obravnavi v zadevi Serming zaradi hudih bolečin v hrbtenici poiskal zdravniško pomoč.

Zdolšek je pojasnil, da je zdravnik ocenil, da Popovič ni sposoben za opravljanje dela vsaj 14 dni in da bo od izvidov specialistov odvisno, kako bo z njegovo delovno sposobnostjo v prihodnje. Očitno bo Popovičevo bolezen preverjalo tudi sodišče, saj je sodnica napovedala, da bo tudi sama o Popovičevih težavah povprašala izvedence z medicinske fakultete.

Včeraj bi morala pričati še Luka Juri in Viktor Markežič, občinski svetnik leta 2007, ko je občina razdrla staro koncesijsko pogodbo za mestno kopališče s podjetjem BPC in mu podelila 35-letno stavbo pravico, za katero mesečno plačuje 1700 evrov. Markežič je včeraj kot priča v tem primeru prišel na sodišče zaman že četrtič.

Sodnica včeraj ni preklicala obravnave, ki je predvidena konec prihodnjega tedna, je pa določila nekaj novih datumov za obravnave novembra in decembra.

DANIJEL CEK


Najbolj brano