Humanitarna akcija Koprčani s čokoladnico za otroke

Danijel Sertič iz koprske Čokoladnice DaPonte se je odločil za humanitarno akcijo, s katero želi pomagati otrokom iz materialno in socialno ogroženih družin.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

KOPER > “Rad bi, da bi tudi njim pričarali novoletno izkušnjo. Želimo spodbuditi someščane k brisanju razlik med ljudmi, s katerimi živimo v istem okolju, ter s srčno gesto narisati nasmehe na njihove obraze. Poskušajmo spremeniti svet,” poziva Danijel Sertič. K sodelovanju je povabil Dnevni center za otroke in mladostnike Koper PetKA, kjer skrbijo za otroke in mladostnike iz socialno ogroženih družin in vsako leto poskrbijo za obdarovanje svojih uporabnikov.

Vse, ki želijo sodelovati in izkazati dobrodelnost, vabijo, da prispevajo darilo v velikosti škatle za čevlje, ki naj bo zavito tako, da je mogoče pogledati vanj, zato da bodo lahko izbrali otroka, ki ga bo prejel. Sertič pravi, da lahko ljudje v škatlo položijo kakšen pripomoček za higieno, prosti čas, šolo, igračo, sladkarijo in napišejo novoletno voščilo ali misel. Izdelki naj bodo originalno zaprti. Obdarovati želijo otroke in mladostnike do 15 let.

Darila sprejemajo v Čokoladnici DaPonte na Župančičevi ulici v Kopru, od ponedeljka do petka med 7.30 in 17. uro ter ob sobotah med 8. in 12. uro. Akcija bo trajala do 20. decembra. Zbrana darila bodo podarili otrokom Dnevnega centra za otroke in mladostnike Koper – PetKA in Centra za socialno delo Koper. NH


Najbolj brano