Pridržali Bolgara, ki je sodržavljana izrabil za beračenje

Ljubljanski policisti so zaradi suma storitve dveh kaznivih dejanj trgovine z ljudmi odvzeli prostost 67-letnemu državljanu Bolgarije. Kot so ugotovili, je enega moškega izrabil, da je zanj beračil, drugega pa je k temu novačil. Oba moška sta bila prav tako Bolgara. Preiskovalni sodnik je za 67-letnika odredil pripor.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Kot so sporočili z ljubljanske policijske uprave, so policisti v preiskavi ugotovili, da je 67-letnik v oktobru izrabil socialno in finančno stisko 57-letnega moškega, ki je ob njegovem nadzoru zanj beračil na območju Ljubljane.

Beračiti je moral cel dan, pri beračenju pa je uporabljal bergle, da bi pri mimoidočih vzbudil usmiljenje. 67-letnik mu je celotni izkupiček beračenja odvzel. Prav tako mu je odvzel osebne dokumente, da ni mogel zapustiti države, spal pa je v njegovem vozilu na obrobju mesta.

Še enega moškega, 65-letnega Bolgara, je osumljeni preslepil, da je z njim odpotoval v Slovenijo, pri čemer je moški menil, da potujeta v Veliko Britanijo. V Sloveniji ga je pričel novačiti za beračenje, čemur so konec naredili policisti, ko so zaradi suma beračenja konec novembra opravili nadzor, 67-letnika pa pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja trgovine z ljudmi.

STA


Najbolj brano