Upravni odbor predlaga Sušlja za generalnega direktorja ZZZS

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes sklenil, da skupščini ZZZS predlaga Marjana Sušlja v imenovanje za generalnega direktorja ZZZS, so sporočili z zdravstvene zavarovalnice. Sušelj sicer od 15. septembra vodi ZZZS kot v. d. generalnega direktorja.

Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije 
(ZZZS) je danes sklenil, da skupščini ZZZS predlaga Marjana 
Sušlja v imenovanje za generalnega direktorja ZZZS, so 
sporočili z zdravstvene zavarovalnice.  Foto: STA
Upravni odbor Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) je danes sklenil, da skupščini ZZZS predlaga Marjana Sušlja v imenovanje za generalnega direktorja ZZZS, so sporočili z zdravstvene zavarovalnice.  Foto: STA

LJUBLJANA > Za mesto generalnega direktorja so se potegovali še nekdanji predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec, managerka Edita Orehovec in Drago Perkič, ki je vodja enega od oddelkov na ZZZS.

O imenovanju generalnega direktorja bo skupščina ZZZS odločala na seji 13. decembra. Soglasje k imenovanju generalnega direktorja ZZZS mora sicer dati še DZ.

Koalicijske stranke so o podpori Sušlju še zadržane. V SMC so s predlogom upravnega odbora ZZZS seznanjeni iz medijev in se še ne izrekajo. Prav tako ne v Desus in SD, kjer se bodo o tem še pogovorili. Konkreten je bil danes le podpredsednik DeSUS in poslanec Tomaž Gantar, ki je ocenil, da je Sušelj vsekakor usposobljen in dober kandidat.

Sicer je pričakovati, da se bodo koalicijski partnerji predloga upravnega odbora ZZZS dotaknili na sredinem srečanju pred sejo vlade.

Prav pri soglasju DZ se je v preteklosti zapletlo. Kar dvakrat namreč poslanci niso dali soglasja k imenovanju Sama Fakina za še en mandat na čelu zavoda. Fakin je zato 14. julija letos napovedal svoj odhod z zavoda.

STA


Najbolj brano