Primorska že drevi pri Olimpiji

Deseti prvoligaški krog sta v sredo odprla Zlatorog in Krka (94:79), po drevišnji tekmi, ki bo v dvorani na Ježici, pa bosta še dve tekmi jutri, Portorož bo v ponedeljek gostil Tajfun, ena tekma pa je preložena na 11. januar.

LJUBLJANA > Ljubljančani, ki so v prejšnjem krogu v gosteh visoko premagali LTH Castings (97:67), so v tej sezoni doslej vknjižili sedem ligaških zmag in so drugi na prvenstveni lestvici. Sixt Primorska je nazadnje pred svojimi navijači ugnala Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo (66:61), za Olimpijo pa zaostajajo eno zmago. Najboljši strelec pri Ljubljančanih na dosedanjih devetih tekmah je ameriški organizator igre Brandon Jefferson (13,7 točke), sledita mu Nikola Janković (12,7) in Mirko Mulalić (10,3). Pri ekipi, ki domače tekme igra v Kopru, pa v povprečju največ točk dosega Gruzijec Duda Sanadze (19,6), ki je v tej sezoni najboljši strelec lige Nova KBM. Tekmo bo mogoče neposredno spremjati na www.kzs.si.

V prvih tekmah četrtega kroga pokalnega tekmovanja sta koprski ekipi pričakovano iztržili zmago in poraz. Prvoligaš Sixt Primorska je v Ljubljani pri Parkljih zmagal s 103:66 in si skoraj že zagotovil napredovanje. Tretjeligaš Koper je pri drugoligašu Triglavu v Kranju izgubil z 59:76. Gorenjci so do ključne prednosti prišli že v prvi četrtini, ki so jo dobili z 28:14. Povratni tekmi bosta v torek.

“Sredina pokalna tekma pri Parkljih je bila predpriprava na Union Olimpijo. Tekmec je favorit, a mi vnaprej ne bomo izobesili bele zastave. Odigrati želimo hrabro in brez nekega precenjevanja tekmeca. Vsak ima svoje šibke točke in vsak je premagljiv,” pred tekmo meni Aleksander Sekulić, trener Sixta Primorske. Košarkar Nejc Zupan pa je dodal: “Tekma z Unionom Olimpijo je posebna. Vedno, ko igraš s klubom iz Ljubljane, si motiviran bolj kot sicer. Vendarle gre za največji slovenski klub s tradicijo. Vsekakor bomo dali vse od sebe in skušali presenetiti.”

RN


Najbolj brano