Še zadnji težak zalogaj letos

Za slovo od koledarskega leta čaka košarkarje Portoroža drevi (ob 20. uri) v okviru 12. kroga prve SKL domači dvoboj proti vodilni ekipi Zlatoroga iz Laškega.

Portorožana Aleksa Cvetičanina (v skoku z žogo) in Tima 
Šerbca (10) čaka drevi nov zahteven nasprotnik. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Portorožana Aleksa Cvetičanina (v skoku z žogo) in Tima Šerbca (10) čaka drevi nov zahteven nasprotnik. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LUCIJA > Zadnje domače preizkušnje v tem letu v portoroškem taboru ne pričakujejo v prazničnem vzdušju. Ob prazni klubski blagajni so tudi rezultatske ambicije močno splahnele, aktualna igralska zasedba pa se preprosto ne more enakovredno kosati z večino prvoligašev.

Na drugi strani ima nocojšnji tekmec iz Laškega bistveno manj težav. Z devetimi zmagami in le dvema porazoma so pivovarji na prvenstveni lestvici prvi. Nekdanji reprezentančni selektor Aleš Pipan ima na voljo izkušeno ekipo, v kateri imata pomembno vlogo tudi Igor Tratnik in Jan Špan, ki sta dres portoroškega kluba nosila v precej bolj “rožnatem” obdobju kluba. Glede na to, da morajo že sedaj luknje krpati nekateri mladinci in kadeti, se domači trener Konstantin Subotić nadeja, da mu iz gnezda ne bo pobegnil še kakšen košarkar. Zadnja tekma pred dvotedenskim premorom bo tako še ena priložnost za mlade upe, ki bodo imeli na voljo kar nekaj minut, da se predstavijo istrskim ljubiteljem košarke, rezultatske napetosti pa ob precejšnji kakovostni razliki v korist Laščanov ne bi smelo biti.

Domači košarkarji in člani strokovnega štaba upajo, da jim bo veseli december vendarle prinesel kakšno spodbudno novico, ki bi vsem skupaj olajšala nadaljevanje mučne sezone. SM


Najbolj brano