14-letnik naj bi se poškodoval s pirotehniko s črnega trga

Vse kaže, da se je 14-letnik iz okolice Šentjurja, ki so ga v ponedeljek sprejeli v ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru, poškodoval z enim večjih pirotehničnih izdelkov, katerih prodaja ni dovoljena, so sporočili s Policijske uprave Celje. Mladoletniku so zaradi izjemno hude poškodbe morali pri zapestjih amputirati obe roki.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

LJUBLJANA, LJUBNO OB SAVINJI > Policisti še niso natančno potrdili, za kateri pirotehnični izdelek je šlo, sklepajo pa, da bi lahko šlo za večji pirotehnični izdelek, kakršna sta denimo Cobra ali Mega. Prav tako še zbirajo obvestila o izvoru sredstva, ki je povzročilo tako močno eksplozijo.

Vse občane, zlasti mladoletne, policija znova opozarja, naj se izogibajo uporabi pirotehnike. Kot so zapisali na celjski policijski upravi, vsako leto znova opozarjajo občane, naj pirotehničnih izdelkov ne kupujejo od preprodajalcev na tržnicah ali bolšjih sejmih. Poškodbe, ki so jih obravnavali že v preteklih letih, so bile v največji meri ravno posledica uporabe pirotehnike, kupljene na črnem trgu.

Tisti, ki se uporabi pirotehničnih izdelkov ne morejo odreči, naj izdelke kupujejo le v trgovinah, ki imajo za prodajo dovoljenje ministrstva za notranje zadeve. Dobro naj se seznanijo z navodili za uporabo, svetujejo v policiji. Lastna izdelava pirotehničnih sredstev in predelava pirotehničnih izdelkov zaradi povečanega učinka je prepovedana, poudarjajo.

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru so v ponedeljek popoldne sprejeli 14-letnika, ki se je hudo poškodoval s pirotehničnimi sredstvi. Deček ima hudo poškodbo obraza, oči, sluha ter tako hude poškodbe rok, da so jih morali pri zapestjih amputirati.

STA


Najbolj brano