Koprčan Perkovič je državni prvak

Zadnja tekma Judo zveze Slovenije v iztekajočem se letu je bila državno srednješolsko prvenstvo v Kopru, kjer se je med prvake vpisal tudi domačin Luka Perkovič.

V kategoriji do 66 kilogramov je na najvišjo stopničko stopil 
dijak STŠ Koper Luka Perkovič.    Foto: Iztok Babič
V kategoriji do 66 kilogramov je na najvišjo stopničko stopil dijak STŠ Koper Luka Perkovič.  Foto: Iztok Babič

KOPER > Srednja tehniška šola Koper je gostila državno srednješolsko prvenstvo v judu. V močni konkurenci 83 borcev iz 34 šol iz vse Slovenije so se naslova državnega prvaka veselili tudi domačini.

Zlato si je v kategoriji do 66 kilogramov priboril dijak Srednje tehniške šole Koper Luka Perkovič - sicer tekmovalec ŠD 15. maj iz Marezig. V finalu je premagal tekmovalca druge gimnazije Maribor Andreja Dukariča. Bron sta si razdelila Matija Hrovatin (G. Vič) in Miha Ozmec (G. Šiška). Veselje Koprčanov je s petim mestom dopolnil še Martin Maglica (STŠ).

Najboljšo primorsko žensko uvrstitev je s petim mestom v kategoriji do 57 kilogramov dosegla koprska gimnazijka Sabina Zorman - sicer tudi tekmovalka kluba iz Marezig. Zlato je osvojila Kaja Kajzer (G. Šiška), srebro si je priborila Laura Božič (ŠC Ravne na Koroškem), bron pa sta si razdelili Ema Dobrin (G. Bežigrad) in Manca Šuligoj (G. Šiška).

Ekipno so bile med moškimi vrstami na vrhu same gimnazijske. Zmagali so Ljubljančani (Šiška) pred Mariborčani (II. g.) in še eno ekipo iz prestolnice (Bežigrad). Med dekleti so bile najboljše Mariborčanke (II. G.) pred Celjankami (Ekonomska š.) in Ravenčankami (ŠC). IM


Najbolj brano