Mopedu izmerili hitrost 93 kilometrov na uro

Policisti so včeraj dopoldne v Luciji ustavili voznika mopeda iz Sečovelj. Že pri zaviranju ga je zanašalo, nato pa so policisti na kolesu opazili več tehničnih pomanjkljivosti. Izredni tehnični pregled je pokazal, da moped presega dovoljeno hitrost - izmerili so hitrost 93 kilometrov na uro. Vozilo so mu zasegli, vozniku izdali plačilni nalog zaradi neustreznih pnevmatik, sledi pa mu še obdolžilni predlog.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > V Kopru pa so policisti zasegli moped 36-letnemu vozniku, ki ne poseduje vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

S tirov ukradli bakrene in aluminijaste vrvi

V Postojni je nekdo z železniških tirov ukradel več bakrenih in aluminijastih vrvi ter poškodoval tujce za pritrjevanje. Slovenske železnice so oškodovane za 1100 evrov.

Trčil v parkirana vozila in pobegnil

Včeraj zgodaj popoldne je v Luciji nekdo trčil v tri parkirana vozila, nato pa s kraja pobegnil. Policisti so preko evidenc ugotovili, da je lastnik vozila doma iz Dragonje. Ko so ga izsledili, je bil pod vplivom alkohola, vedel se je nasilno in kričal. Ker ni upošteval ukazov policista, naj s kršitvami preneha, so mu odredili pridržanje. Pri tem so uporabili tudi prisilna sredstva. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka, odredili so mu strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Sledi mu plačilni nalog.

Z ukradenim mercedesom je želel čez mejo

Popoldan so policisti na mejnem prehodu Starod preko evidenc ugotovili, da se je 31-letni državljan Albanije pripeljal na mejni prehod z ukradenim vozilom Mercedes A180. Vozilo so zasegli, vozniku sledi kazenska ovadba za kaznivo dejanje prikrivanja.

Odredili so mu pridržanje in uporabili prisilna sredstva

Zgodaj zjutraj so imeli policisti v Pivki postopek 53-letnim z voznikom osebnega avtomobila iz Ilirske Bistrice. Preizkus alkoholiziranosti je zavrnil, odredili so mu pridržanje in uporabili so prisilna sredstva. Sledita mu obdolžilni predlog in plačilni nalog zaradi kršitve javnega reda in miru.

Ukradli uro, vredno 2000 evrov

Ponoči je nekdo vlomil v klet stanovanja v Luciji, od koder je ukradel starinsko uro, vredno 2000 evrov.

Spletno uredništvo


Najbolj brano