Silvestrovanje zlasti v znamenju domačih viž

Mesec december in z njim praznično dogajanje je že krepko vstopilo v svojo drugo polovico. V Istri so vse štiri občine pripravile pester vsakodnevni program, na novoletni večer pa bodo očitno večinoma stavile na domače glasbenike in glasbene skupine. V Ankaranu bodo nastopili Primorski fantje, v Kopru Tulio Furlanič in Tinkara Kovač, v Izoli Ne me jugat in v Piranu Nuša Derenda.

Tudi letos bosta najbolj znana istrska pihalna orkestra, 
koprski in marežganski, prednovoletna koncerta izvedla na 
isti dan. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Tudi letos bosta najbolj znana istrska pihalna orkestra, koprski in marežganski, prednovoletna koncerta izvedla na isti dan. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

ISTRA > V Ankaranu so za ta namen v središču mesta postavili šotor, drsališče in kupolo, kjer se dogajajo animacije, koncerti, gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in predstavitve društev. Danes bo na sporedu Večer ljudskega petja in nastop harmonikaša Gianluce Prelogarja. Petek se bo pričel s predstavo za otroke Čarobni prazniki, večer bodo zaokrožili glasbeni DJ-ji. Božično vzdušje bo kronal praznični koncert Severe in Gala Gjurina s skupino Čedahuči. Dogajanje se bo zaključilo s silvestrovanjem s skupino Primorski fantje in Tradicionalnim skokom v morje 1. januarja.

Silvestrovanje tudi za otroke

Tudi v Kopru letos stavijo na drsališče, ki bo obratovalo do 8. januarja. 24. decembra bodo na sporedu otroške delavnice, ob 17. uri pa bo koncert mladih pevcev Cirque z Leo Sirk pospremil prihod Božička. Prireditve bodo tudi v zaledju, 24. decembra bo v Šmarjah Čarobnost božiča na trgu z živimi jaslicami, 26. decembra v Dekanih tradicionalna božično-novoletna Briškolada, v Marezigah dobrodelni božično-novoletni koncert Pihalnega orkestra Marezige, v Areni Bonifika pa tradicionalni božični koncert Pihalnega orkestra Koper.

Arena bo jutri gostila še veliki božični koncert Tereze Kesovije in Oliverja Dragojevića. Letošnja novost v Kopru je še Silvestrovanje za otroke, 30. decembra na Titovem trgu, kjer bo nastopila Tinkara Kovač. Na trgu ob Upravi za pomorstvo bo koncert skupin Majka in Gedore. Tam bodo naslednji dan Koprčani v novo leto vstopili s Tuliom Furlaničem, Marinom Legovičem in skupino Tequila.

Božiček s kočijo po podeželju

V Izoli bo v parku Pietro Coppo do 24. decembra Božični sejem, na ta dan se bo Božiček s kočijo peljal po vseh krajih izolskega podeželja. Novoletni program se bo nadaljeval z decembrsko Zmrzaljo na Manziolijevem trgu, v Verdijevi in Ljubljanski ulici.

Silvestrovanje bo prav tako na Manziolijevem trgu s trobilnim ansamblom Izola in skupino Ne me jugat.

Od Fantozzija do penin

V piranskem Mediadom Pyrhani bo danes projekcija kultnega filma Fantozzi, na Tartinijevem trgu bo od jutri dalje božično-novoletna tržnica. Jutri bodo v Cafe Teatru nastopili Eskobars, v soboto bo v portoroškem Avditoriju otroška predstava, v ponedeljek pa bo v Kristalni dvorani hotela Kempinski Palace, kjer bo Festival Penin, pela skupina Perpetuum Jazzile. Prav tako v ponedeljek se bodo z baklami sprehodili med Portorožem, Fieso in Piranom. V torek bo v parku hotela Kempinski igrala skupina Vagabunda, v četrtek godalni kvartet Laurylin, v petek pa Šavrinski godci. Silvestrovanje se bo v Piranu pričelo v Cafe Teatru s skupino Teddy Bears in nadaljevalo na Tartinijevem trgu z Nušo Derenda, 1. januarja pa si bodo najpogumnejši lahko privoščili še skok v morje.

EVA BRANC


Najbolj brano