Telekom Slovenije do 66-odstotnega deleža izdajatelja Planet TV

Telekom Slovenija ima od danes v lasti 66 odstotkov družbe Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV in je v prisilni poravnavi. Do lastništva je prišel s prevzemom deleža od svoje hčerinske družbe TSmedia ter dokapitalizacijo.

Telekom Slovenija ima po novem  v lasti 66 odstotkov družbe 
Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV in je v 
prisilni poravnavi. Foto: STA
Telekom Slovenija ima po novem v lasti 66 odstotkov družbe Antenna TV SL, ki izdaja televizijski program Planet TV in je v prisilni poravnavi. Foto: STA

LJUBLJANA > Dokapitalizacijo sta družbenika - poleg Telekoma Slovenija še grška skupina Antenna Group - potrdila danes na skupščini družbe Antenna TV SL. Soglasje je dal tudi nadzorni svet Telekoma Slovenije, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Telekoma Slovenije.

Družba TSmedia je bila od nedavne dokapitalizacije 50,1-odstotna lastnica Antenne TV SL. Povečanje kapitala je bilo opravljeno v skladu z dogovorom, ki sta ga 26. avgusta letos sklenila največji slovenski telekomunikacijski operater in grška skupina Antenna Group. Ta je napovedala, da bo v družbi tudi v prihodnje aktivno sodelovala pri uresničevanju strateških usmeritev.

Telekom Slovenije in grška medijska multinacionalka Antenna Group sta skupno družbo, ki upravlja televizijski program Planet TV, ustanovila februarja 2013. Televizijski kanal Planet TV je leta 2012 začelo izdajati Telekomovo hčerinsko podjetje TSmedia.

STA


Najbolj brano