Pijan trčil v parkirane avte

Veseli december se v teh dneh še kako pozna na primorskih cestah. Policisti skoraj vsak dan ustavijo kakšnega pijanega voznika. V Luciji so domačina, ki se je pijan zaletel v tri parkirane avtomobile, izsledili šele kasneje. V postopku z dvema pijanima voznikoma so morali uporabiti celo prisilna sredstva.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > Na Ajševici so policisti včeraj sredi noči ustavili 41-letnega voznika avtomobila in preverili, v kakšnem stanju je sedel za volan. Alkotest je pokazal, da ima 0,78 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,66 promila). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo in mu vzeli vozniško dovoljenje. Enak ukrep je doletel 40-letno voznico, ki so jo policisti v sredo, malo pred 21. uro, ustavili v Ajdovščini. Napihala je 0,61 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,28 promila).

V torek so policisti v Novi Gorici ustavili 51-letnega voznika. Tudi njemu je alkotest pokazal, da je pretiraval - naprava se je ustavila pri 0,91 miligrama (1,92 promila). Še več pa je napihal 41-letnik, s katerim so policisti opravili preverjanje alkoholiziranosti v Prvačini. Alkotest je pokazal, da ima v organizmu 1,08 miligrama alkohola (2,27 promila). Proti vsem bodo policisti spisali obdolžilne predloge.

V Luciji je v torek popoldne voznik z avtom trčil v tri parkirana vozila, nato pa pobegnil. Policisti so kmalu ugotovili, da je zbežal 30-letnik iz Dragonje. Ko so ga izsledili, so takoj ugotovili, da je pijan. Na policiste je kričal in bil do njih nasilen. Pozvali so ga, naj se umiri, a ni zaleglo, zato so uporabili prisilna sredstva in ga odpeljali na policijsko postajo. Alkotest je pokazal, da ima 0,68 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka (1,43 promila). Odredili so mu tudi strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Policisti so mu izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru ter več prometnih prekrškov.

V noči na sredo so policisti prisilna sredstva uporabili tudi v Pivki. Tam so imeli postopek s 53-letnim voznikom iz Ilirske Bistrice. Odredili so mu alkotest, a ga je zavrnil. Policisti so ga pridržali in mu izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru, ker je odklonil preizkus alkoholiziranosti pa ga čaka obdolžilni predlog.

V Luciji so policisti v torek ustavili tudi 28-letnega voznika mopeda, doma iz Sečovelj. Ko je z mopedom zaviral, ga je zanašalo, policisti pa so takoj opazili več tehničnih pomanjkljivosti, zato so odredili tehnični pregled. Ugotovili so, da moped lahko pelje 93 kilometrov na uro in mu ga zasegli. Proti njemu bodo spisali obdolžilni predlog. SP


Najbolj brano