Poletni pospešek za vrh

Mirenska nogometna jesen v tretji ligi zahod si zasluži oceno prav dobro. Potem ko je Adria več kot podvojila izkupiček iz enakega lanskega obdobja, ni moglo biti drugače. Je pa res, da je bilo vzpon pričakovati. Nakazala ga je že uspešna pomlad pretekle sezone.

Najboljši strelec za Adrio (v zelenih dresih) je bil jeseni Mark 
Gulič.

 Foto: Leo Caharija
Najboljši strelec za Adrio (v zelenih dresih) je bil jeseni Mark Gulič.  Foto: Leo Caharija

MIREN > V poletnem prestopnem roku so namreč v klubu dopolnili člansko moštvo in očitno zadeli z okrepitvami oziroma novinci. Strelska statistika je dovolj zgovorna. Mark Gulič, ki je lani tresel mreže pri koprskih mladincih, je dosegel osem golov, pohvalnih je tudi pet zadetkov Krisa Lazarja, ki je imel večji del sezone vlogo džokerja. Zlata vreden je bil tudi gol, ki ga je za zdesetkano mirensko zasedbo zabil na zadnji tekmi jesenskega dela proti biljenskim sosedom. Alen Keranović je dosegel štiri zadetke, ki jih mirenski nogometni privrženci ne bodo pozabili tako zlahka.

V obrambi je Matija Šuligoj potrdil svoje odlike, vidno vlogo pa sta imela tudi Maxi Leon Žižek in Jaša Leban Rijavec, ki pa je zaradi hude poškodbe žal predčasno sklenil tretjeligaško jesen. Pri moštvenem uspehu pa ne gre prezreti prispevka staroselcev oziroma nogometašev, ki so nosili dres Adrie že v pretekli sezoni. Američan Theodore Wilson je tudi zaradi nadležne poškodbe nihal v svojih predstavah in učinku, a je bil vseeno prvi strelec moštva, v katerem pa so večji ali manjši delež prispevali vsi, ki so stopili na igrišče. Zaradi takšnih ali drugačnih razlogov namreč ekipa skozi sezono ni mogla računati na vse razpoložljive adute.

Osem nogometašev se je vpisalo na seznam strelcev Adrie v jesenskem delu prvenstva. Theodore Wilson in Mark Gulič sta zabila po osem golov.

Najboljši primer je prav zadnja tekma jesenskega dela z Biljami, kjer je Deni Žibernik dosegel edini gol v prvenstvu, rezervni vratar Zoki Cvetković pa se je izkazal z ubranjeno enajstmetrovko. Praktično edini pravi spodrsljaj so si izbranci Borivoja Lučića privoščili s porazom v Ilirski Bistrici, preostali ničli pa so zabeležili v Biljah in Sežani pri vodilnem Taboru, za katerim zaostajajo le točko. “Z jesenskim delom moramo biti zadovoljni, tudi zato, ker nas je spremljala smola s poškodbami.Spomladansko izhodišče je dobro, cilji in ambicije pa ostajajo nespremenjeni, Želimo ostati v vrhu. Nič manj pomembno pa ni za nas dokončanje težko pričakovanega pomožnega igrišča z umetno travo. Če bo vreme dopuščalo, bi ga lahko začeli uporabljati že konec februarja,” je povedal predsednik Adrie Erik Kovic.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano