Spet izredno stanje pred sodiščem

Pred in v stavbi koprskega sodišča so včeraj od zgodnjega jutra spet veljali poostreni varnostni ukrepi. Preiskovalna sodnica je zasliševala priče v enem od zadnjih odmevnih primerov, ko so koprski kriminalisti zaradi trgovine s prepovedanimi drogami in drugih kaznivih dejanj ovadili približno 20 osumljenih, osem pa jih je v priporu.

Včeraj zjutraj je bilo pred koprskim sodiščem spet veliko 
zamaskiranih in oboroženih policistov.
Včeraj zjutraj je bilo pred koprskim sodiščem spet veliko zamaskiranih in oboroženih policistov.  

KOPER > Včeraj zjutraj so se mimoidoči, ki so se odpravljali v službo ali po opravkih v Kopru spraševali, kaj se je zgodilo. Pred koprskim sodiščem je bilo spet izredno stanje. Tam je bilo najprej več policistov v neprebojnih jopičih, nato pa se je iz smeri koprskega zapora pripeljalo še več civilnih in službenih policijskih vozil ter avtomobili s priporniki. Najprej so policisti z avtomobili zaprli promet, nato pa je območje varovalo več oboroženih in zamaskiranih kriminalistov ter drugih policistov.

Ko so avtomobili s priporniki varno parkirali pred stranskim vhodom v sodišče, se je večji del policijskega spremstva odpeljal, še vse do popoldneva pa je območje pred sodiščem varovalo več policistov v neprebojnih jopičih. Poostreni varnostni ukrepi so veljali tudi na sodnih hodnikih.

Po naših podatkih so na preiskovalnem oddelku nadaljevali z zaslišanjem prič v zadevi Kobra. Spomnimo, koprski kriminalisti so v začetku oktobra končali obsežno preiskavo, po kateri so v Izoli, Piranu, Kopru in še nekaterih drugih krajih aretirali več osumljenih. Zaradi različnih kaznivih dejanj so osumili več kot 20 ljudi, koprsko tožilstvo pa je preiskavo zahtevalo za 17 osumljenih, osem jih je v priporu. Poleg treh bratov Hoxhaj (eden je še vedno na begu) sta med ovadenimi tudi nekdanji koprski nogometaš Ivica Guberac in njegov prijatelj, ki je imel tudi ključ stanovanja in kletnih prostorov, ki jih je uporabljal nogometaš in v katerem so med hišno preiskavo našli pol kilograma heroina. Med preiskavo so kriminalisti sicer zasegli tri kilograme kokaina, 2,3 kilograma heroina, dva kilograma paracetamola in 27 gramov laktoze, s katerima povečujejo volumen prepovedanih drog, pa tudi večjo količino poživil. SP


Najbolj brano