Za volanom 17-letnik

Komaj 17 let je imel mladenič, ki so ga policisti včeraj zjutraj v Sežani ustavili, ko je vozil avto. Kaznovali so njegovo mamo in njega. Primorski policisti so minuli vikend s ceste spravili še tri nevarne voznike.

Fotografija je simbolična. Foto: STA
Fotografija je simbolična. Foto: STA

PRIMORSKA > Včeraj, malo po polnoči, so policisti v Sežani ustavili 17-letnega domačina, ki je vozil avto, čeprav nima in ne more še imeti vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli in poklicali njegovo mamo, lastnico vozila. Njo so kaznovali, proti njemu pa bodo napisali obdolžilni predlog.

V ponedeljek zvečer so policisti v Ajdovščini ustavili 34-letnega voznika in ugotovili, da ni vozil pod vplivom alkohola. Ker pa se jim vseeno ni zdel čisto pri sebi, so ga preizkusili še s hitrim testom zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog. Test je bil pozitiven, zato so mu odredili strokovni pregled, ki pa ga ni hotel opraviti. Čakajo ga enake posledice, kot če bi na pregledu dokazali, da je vozil pod vplivom droge.

V nedeljo ob šestih zjutraj so policisti v Portorožu ustavili voznika osebnega avtomobila, ki jim je na njihov poziv izročil manjšo količino konoplje. Tudi njega so preizkusili s hitrim testom za droge in ugotovili, da kaže vse znake omamljenosti. Tudi on je odklonil strokovni pregled, vendar se s tem ne bo izognil kazni in verjetno tudi izgubi vozniškega dovoljenja.

V soboto popoldne pa so so policisti v Hrvatinih ustavili 36-letnega voznika iz Kopra, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, napihal pa je 0,90 miligrama alkohola (1,87 promila). Avto so mu vzeli, čaka ga še obdolžilni predlog.

DC


Najbolj brano