Najbolj brano v rubriki Goriška: Grozljiva napaka na šempetrski urgenci

Najbolj brani članki leta v rubriki Goriška.

V enem od prostorov za reanimacijo v novem šempetrskem 
urgentnem centru so sredi marca ugotovili, da so namesto 
kisika skozi eno od cevi pacientom dovajali smejalni plin. Foto: Vesna Humar
V enem od prostorov za reanimacijo v novem šempetrskem urgentnem centru so sredi marca ugotovili, da so namesto kisika skozi eno od cevi pacientom dovajali smejalni plin. Foto: Vesna Humar

Grozljiva napaka na šempetrski urgenci

V enem od prostorov za reanimacijo v novem šempetrskem urgentnem centru so sredi marca ugotovili, da so namesto kisika skozi eno od cevi pacientom dovajali smejalni plin. Da je nekaj hudo narobe, sta posumili zdravnici, ki kljub popolno izvedenemu postopku 10. marca nista uspeli z oživljanjem pacienta, ki se je hudo poškodoval na delu.

Deložacija očeta in sina ni uspela

V središču Idrije se je pred družinsko hišo v začetku septembra dogajala prava drama. V ozadju zgodbe o deložaciji niso dolgovi, temveč partnerska razveza. Izvršitelj je v spremstvu policistov skušal na silo izseliti moškega in njegovega mladoletnega sina, ki se je po razvezi odločil, da bo živel z očetom. Izselitev zahteva mama.

Delavci so bojkotirali malice

Sredi marca so v Hotelu Cerkno za delavce Ete pripravili nekaj sto malic, oddali pa niso niti ene. Delavci so jih bojkotirali, ker da so se skrčile čez razumno mero. Vodstvo Hotela Cerkno zagotavlja, da zmanjševanja obrokov ne bi bilo, če bi se delavci na malice dosledno naročali. Zadeva ni zanemarljiva, saj so lani malice hotelu navrgle milijon evrov.

Pred Qlandio bodo odprli McDonald's

Tudi v Novi Gorici bodo, kot kaže, kmalu stregli hamburgerje in druge izdelke verige restavracij s hitro prehrano McDonald's.

Idrijčani zavračajo Ttip, Ceto in Tiso

Med prve slovenske občine, ki so svoje ozemlje razglasile za območje brez spornih sporazumov Ttip, Ceta in Tisa, se je uvrstila idrijska.


Najbolj brano