Pogrešano Goričanko našli mrtvo

V suhem delu struge potoka Čubnica blizu Gornjega Cerovega v Goriških Brdih so danes našli mrtvo 77-letno italijansko državljanko, ki so jo svojci pogrešali od 1. januarja. Pogrešano so pristojne reševalne in druge varnostne službe v Italiji iskale v več akcijah, prav tako so jo policisti iskali tudi na slovenski strani meje.

Po opravljenem identifikacijskem postopku so potrdili, da gre 
za 76-letno Goričanko Giovanno Gerardi, ki so jo svojci 
pogrešali od 1. januarja. Foto: Vir: Primorski Dnevnik
Po opravljenem identifikacijskem postopku so potrdili, da gre za 76-letno Goričanko Giovanno Gerardi, ki so jo svojci pogrešali od 1. januarja. Foto: Vir: Primorski Dnevnik

NOVA GORICA, GORICA > Policijo je danes okoli devete ure član ene od lovskih družin obvestil o najdbi ženskega trupla v suhem delu struge potoka Čubnica, kjer poteka državna meja med Slovenijo in Italijo, je povedal tiskovni predstavnik Policijske uprave Nova Gorica Dean Božnik.

Tržaški časnik Il Piccolo piše, da naj bi Goričanka umrla zaradi podhladitve, vse do konca pa naj bi bil z njo njen psiček Omar, s katerim je 1. januarja izginila neznano kam. Pes je živ in zdrav, našli so ga nedaleč stran. Časnik še dodaja, da naj bi se ženska izgubila prav zaradi psa, ki naj bi med sprehodom odtaval.

Ob truplu je bil tudi manjši pes, ki je ob prihodu slovenskih policistov pobegnil na italijansko stran.

Na kraj najdbe trupla so odšli policisti in kriminalisti Policijske uprave Nova Gorica ter opravili ogled. Z njimi je bil tudi zdravnik Zdravstvenega doma Nova Gorica, ki je lahko le potrdil smrt ženske.

O najdbi trupla so policisti obvestili preiskovalnega sodnika okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Ker je obstajala velika verjetnost, da gre za najdbo pogrešane osebe iz Gorice v Italiji, so policisti obvestili tudi pristojne italijanske varnostne organe. Slednji so v identifikacijskem postopku potrdili, da gre za najdbo trupla pogrešane 77-letne ženske z območja Gorice.

Pri opravljanju ogleda tako zdravnik kot tudi slovenski in italijanski policisti na truplu niso našli znakov nasilja. Pristojne službe so truplo pokojnice kasneje odpeljale v sosednjo Italijo.

Spletno uredništvo, STA


Najbolj brano