Zadovoljni Katanec

Slovenska nogometna reprezentanca B je prijateljsko tekmo v Abu Dabiju s Savdsko Arabijo odigrala brez zadetkov. Reprezentanca, ki je sestavljena izključno iz igralcev, ki igrajo v prvi državni ligi, se bo v petek ob 16. uri pomerila še s Finsko.

Srečko Katanec Foto: STA
Srečko Katanec Foto: STA

ABU DABI > Izbranci selektorja Srečka Katanca so priprave v Abu Dabiju popestrili s prijateljsko tekmo proti Savdski Arabiji. Tekmo so bolje odprli gostitelji, ki so v 14 minuti zadeli tudi okvir Sorčanovih vrat. Slovenija je poskušala predvsem prek Mihe Zajca in Mateja Pučka, ki pa si nista uspela priigrati resnih priložnosti za zaključni strel.

Slovenija je nastopila v naslednji postavi: Sorčan, Klinar (od 46. Klinar), Delamea Mlinar, Blažič, Sikošek, Vetrih, Zajc (od 59. Kronaveter), Majer (od 67. Lotrič), Pučko (od 89. Arčon), Podlogar (od 46. Matjašič), Vuk (od 46. Bratanovič).

Slovenski selektor je med odmorom nekoliko premešal enajsterico in ekipo dodatno motiviral, kar se je poznalo v precej bolj živahni igri Slovenije. Že po 17 sekundah nadaljevanja se je v lepi priložnosti znašel Elvis Bratanović, ki pa iz ugodnega položaja ni uspel poslati žoge mimo domačega vratarja. V 55. minuti je v hitrem protinapadu sodeloval Miha Zajc, ki se je odločil za strel s 25 metrov, vendar je žoga končala točno v naročju nasprotnega vratarja.

Arabci v drugem delu tekme niso bili tako nevarni, Slovenci pa so do najlepših priložnosti prišli v 75. in 78. minuti. Najprej je spretni Pučko z desne strani podal osamljenemu Bratanoviću, ki je v osrčju kazenskega prostora slabo zadel žogo, tako da je priložnost splavala po vodi. Kmalu zatem je Rok Kronaveter po prekinitvi poslal uporabno podajo v sredino, kjer je najvišje skočil Antonio Delamea Mlinar in z glavo le za malo zgrešil svoj cilj. Ostalo je pri neodločenem rezultatu, ki je bil po prikazanem na obeh straneh tudi najbolj realen.

“Fante moram pohvaliti. Trudili so se, oddelali stvari po najboljših močeh. Lahko jim samo čestitam, saj je Savdska Arabija odigrala tekmo v najmočnejši postavi. Igra ni bila najbolj všečna, vendar bi lahko tudi mi v drugem polčasu dosegli kakšen zadetek, saj smo si priigrali dve lepi priložnosti,” je po tekmi dejal selektor Slovenije Srečko Katanec.

Od primorskih nogometašev so v Savdski Arabiji: Grega Sorčan, Matija Boben, Sandi Arčon (vsi Gorica), Gregor Sikošek, Matej Pučko (oba Koper), Miha Blažič, Amedej Vetrih, Matija Širok (vsi Domžale) in Miha Zajc (Olimpija). STA


Najbolj brano