Barbaričev trojni dvojček

V sredinem dvoboju 14. kroga prve SKL so košarkarji Portoroža v domači dvorani morali priznati premoč ljubljanski Olimpiji, pri kateri se je izkazal tudi bivši član ladjarjev Jan Barbarič.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUCIJA >Niti gostovanje Olimpije ni napolnilo tribun lucijske športne dvorane, kar dovolj zgovorno priča o trenutnem vzdušju, ki vlada v in okrog portoroškega kluba. Domačini so s koši Tima Škerbca in Matije Radanoviča v prvih petih minutah dvakrat prišli do vodstva, nato pa je ljubljansko moštvo prevzelo pobudo in do konca dvoboja nadziralo dogajanje na parketu.

Portorož : Union Olimpioja 65:93
Po četrtinah - 13:21, 14:23, 22:23, 16:26). Najboljši strelci pri domačih: Škerbec 21 (8 skokov), Rogelja (7 podaj) in Radanović po 12; pri Unionu Olimpiji: Bubnić 33 (7 skokov), Hrovat 16 (6 skokov), Barbarič 14 (10 skokov, 10 podaj).

Portoroški strateg Konstantin Subotić je že v prvem polčasu na parket poslal kar enajst košarkarjev, medtem je na drugi strani Gašper Okorn večji del tekme rotiral le šesterico. Portorožan niti tokrat niso bili uspešni v metih za tri točke, a so vse do zadnje četrtine vztrajali pri zaostanku nižjem od dvajsetih točk. Občinstvu sta se v zeleno-belem dresu predstavila tudi Koprčan Gregor Hrovat in Portorožan Jan Barbarič. Prvi je v svojo statistiko rutinirano vpisal 16 točk in 6 skokov, medtem ko je Barbarič skupaj s soigralcem Juretom Pelkom edini na parketu prebil vseh 40 minut in zabeležil trojni dvojček, kar je na slovenskih tekmah sila redek dogodek. Kljub kar osmim zgrešenim metom za tri točke je vknjižil 14 točk, o njegovi maksimalni angažiranosti v dvoboju proti matičnemu klubu pa priča tudi po deset zbranih skokov in podaj, s katerimi se je vpisal v zgodovinske knjige domačega prvenstva. SM


Najbolj brano