Primorska avtocesta med predorom Kastelec in Kozino ponovno odprta

Primorska avtocesta je med predorom Kastelec in Kozino v smeri Ljubljane ponovno odprta, poroča spletna stran prometnoinformacijskega centra. Hitra cesta Nova Gorica-Razdrto med Selom in Nanosom je znova odprta za osebna vozila, promet pa zaradi močne burje ostaja prepovedan za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

LJUBLJANA > Na cesti Vipava-Ajdovščina je prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton. Na primorski avtocesti med Divačo in Kozino izločajo priklopnike in polpriklopnike, namenjene v Luko Koper.

Na štajerski avtocesti pa je na uvozu Šentjakob v smeri Celja oviran promet zaradi okvare tovornega vozila, še poroča prometnoinformacijski center.

Na mednarodnem prehodu Obrežje pri vstopu v državno nastaja zastoj tovornih vozil, dolg štiri kilometre. Prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi zimskih razmer na Hrvaškem velja na mejnih prehodih Petrina in Babno Polje, prelaz Vršič pa je zaprt zaradi zasneženega cestišča.

Kot še opozarjajo na spletni strani prometnoinformacijskega centra, so lahko zaradi nizkih temperatur posamezne ceste poledenele, ponekod na regionalnih in lokalnih cestah pa zamrznjen sneg na vozišču ovira promet. Voznike pozivajo, naj svoja vozila očistijo, preden se odpravijo na pot, predvsem pa naj vozijo previdno in s primerno varnostno razdaljo.

STA


Najbolj brano