Veščo s “posebno frizuro” poimenovali po Trumpu

Kanadski znanstvenik je majhno veščo poimenoval po Donaldu Trumpu, in sicer zaradi njene “posebne frizure”, ki spominja na pričesko novoizvoljenega ameriškega predsednika.

Majhna vešča je dobila ime po Donaldu Trumpu zaradi njene 
“posebne frizure”, ki spominja na pričesko novoizvoljenega 
ameriškega predsednika. Foto: Wikipedia/Solipsist
Majhna vešča je dobila ime po Donaldu Trumpu zaradi njene “posebne frizure”, ki spominja na pričesko novoizvoljenega ameriškega predsednika. Foto: Wikipedia/Solipsist

LOS ANGELES > Žuželko, imenovano Neopalpa donaldtrumpi, je odkril Kanadčan Vazrick Nazari, ki ga je presenetila podobnost med zlatimi luskami na glavi vešče in prepoznavno pričesko Donalda Trumpa.

Novo vrsto vešče, ki v dolžino meri devet milimetrov, je po Trumpu poimenoval, ker je želel opozoriti na okoljska vprašanja. “To ime sem izbral, ker sem želel javnost opozoriti na potrebo po nadaljnji zaščiti krhkih habitatov v ZDA, v katerih živijo številne še neopisane vrste,” je pojasnil.

Naravno okolje novo odkrite živali je južna Kalifornija, njen habitat pa sega tudi v Bajo Californio v Mehiki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

To je prva živalska vrsta, poimenovana po Trumpu. Po odhajajočem predsedniku Baracku Obami je poimenovanih devet živalskih vrst, med drugim riba s koralnega grebena na Havajih.

STA


Najbolj brano