Goreče vozilo je pogasil mimoidoči

Včeraj je gorelo na različnih koncih Primorske. Ob 19.17 je na Titovi cesti v Postojni zagorelo osebno vozilo, ki ga je do prihoda gasilcev pogasil mimoidoči. Gasilci PGD Postojna sp zavarovali kraj dogodka, ga razsvetljevali, odklopili akumulator in vozilo umaknili na rob cestišča ter opravili preventivni pregled.

Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Ilirska Bistrica
Fotografija je simbolična. Foto: Pgd Ilirska Bistrica

PRIMORSKA > Ob 11.38 so v naselju Veliko Brdo v občini Ilirska Bistrica zagorele saje v dimniku hiše. Posredovali so gasilci PGD Ilirska Bistrica in Jelšane. Dimnik so očistili in njegovo okolico pregledali s termo kamero. Ob 16.08 je ob poti od vasi Lokvica proti Cerjem gorela trava. Vzrok požara je bilo iskrenje na motorju traktorja. Gasilci iz PGD Kostanjevica in JZ GRD Nova Gorica so pogasili požar na površini približno 10 kvadratnih metrov. Ob 19.54 so se v Magozdu v občini Kobarid vnele saje v dimniku hiše. Gasilci PGD Kobarid in PGD Drežnica so dimniški požar pogasili in s termo kamero pregledali dimno tuljavo.

Ob 21.13 sta pri naselju Žirje v občini Sežana na treh lokacijah zagoreli trava in podrast. Posredovali so gasilci ZGRS Sežana, PGD Sežana in PGD Povir. Pogasili so požar na površini približno 3100 kvadratnih metrov. Ob 23.41 je v Pučah gorelo votlo deblo murve. Požar so pogasili gasilci PGD Krkavče in JZ GB Koper. Ob 23.16 sta v bližini železniške postaje v Prvačini zagorela odpadni lesni material in vejevje. Požar na površini približno 120 kvadratnih metrov so pogasili gasilci JZGRD Nova Gorica in PGD Dornberk, piše na spletni strani Urada za zaščito in reševanje.

Spletno uredništvo


Najbolj brano