Po trčenju skočil deset metrov v globino

Včeraj ob 15.03 je bila policija obveščena o prometni nesreči na Solkanski obvoznici med predorom in križiščem za Lokve. Ugotovljeno je bilo, da je 42-letni voznik avtomobila z Gorenjske vozil po solkanski obvoznici iz smeri krožnega križišča proti Solkanu.

 Foto: STA
Foto: STA

PRIMORSKA > V predoru je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo izgubil oblast nad vozilom in trčil najprej v desno steno predora, od tam pa ga je z vozilom odbilo v levo, kjer je trčil še v levo steno predora. Vozilo je po trčenju obstalo izven predora na vozišču. Voznik je po prometni nesreči sam zapustil vozilo, nato pa je preplezal varovalno ograjo in skočil približno deset metrov v globino ter obležal v jarku ob cesti. Voznik se je pri padcu hudo poškodoval. Poleg policistov so bili na kraj napoteni tudi reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanega voznika zdravniško oskrbeli in ga nato z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico. Danes so ga odpeljali s helikopterjem na zdravljenje v UKC Ljubljana. Policistom in reševalcem so na kraju prometne na kraju pomoč nudili tudi gasilci JZ GRD GE Nova Gorica. Zoper voznika bo zaradi povzročitve prometne nesreče izveden ustrezen ukrep.

Poškodoval se je 31-letni delavec

Včeraj ob 16.41 je bila policija obveščena o delovni nezgodi v enem od podjetij na območju Godoviča. Policisti so na kraju ugotovili, da je 31-letni delavec, državljan BiH, pomagal pri nakladanju tovora na prikolico tovornega vozila. Med nameščanjem pasov na prikolici mu je zdrsnilo, tako da je padel na tla in se poškodoval. Policisti so tujo krivdo izključili in o primeru poleg preiskovalne sodnice Okrožnega sodišča in novogoriškega Državnega tožilstva obvestili tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Policisti bodo v zvezi z obravnavanim primerom obvestili novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Nihče se ni poškodoval

Danes ob 9. uri so policiste obvestili o prometni nesreči v semaforiziranem križišču v Šempetru pri Gorici, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Po sedaj zbranih podatkih je 67-letni voznik avtomobila vozil iz smeri Vrtojbe in v omenjenem križišču zavijal levo v smeri Italije. Pri tem je izsilil prednost 61-letnemu vozniku osebnega vozila, ki je v križišču vozil naravnost v smeri, nekdanjega mednarodnega mejnega prehoda Vrtojbe. V prometni nesreči se nihče ni poškodoval, nastala je materialna škoda na vozilih. Policisti so 67-letnemu povzročitelju prometne nesreče zaradi kršitve prometne zakonodaje izdali plačilni nalog.

Odnesel dve šteki cigaret

Policisti so danes zjutraj obravnavali tatvino cigaret v trgovini v Vrtojbi. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški med vikendom v večernih urah iz omenjene trgovine ukradel dve šteki cigaret v vrednosti 70 evrov. Oškodovanec je v zvezi z omenjenim kaznivim dejanjem podali predlog za pregon, zato bodo policisti v zvezi z obravnavanim primerom podali kazensko ovadbo na novogoriško Okrožno državno tožilstvo.

Spletno uredništvo


Najbolj brano