V novi številki Primorskih novic preberite

Po novi tragediji, ko je v trčenju v obcestno drevo v nedeljo pri Materiji umrlo 16-letno dekle, domačini ne razumejo, zakaj nihče ničesar ne stori, da bi bila cesta varnejša. Krivde ne prelagajo na drevesa, vendar, tako kot strokovnjaki, trdijo, da bi bila cesta brez dreves varnejša.

 Foto: Danijel Cek
Foto: Danijel Cek

Grafistu grozi 100.000 evrov kazni

Koprsko podjetje Grafist na svoji parceli na obrobju obrtne cone na Srminu, tik ob bertoški vpadnici, že nekaj časa kopiči gradbene odpadke.

Lokala ni več, bo v vežici muzej?

Veliko je bilo že predlogov, da bi morali v vežici ob judovskem pokopališču v Rožni Dolini urediti muzej. Zdaj ko je najemnik prekinil pogodbo in zaprl lokal, se utegne to uresničiti.

“Gostinci so dateljne kupovali sami”

Za razliko od četverice, ki je dejanje priznala, druga četverica iz slovenske Istre ne priznava, da je pred sedmimi leti iz Hrvaške pomagala pretihotapiti več kot 800 kilogramov dateljnov.

Kamnolom Mali Medvejk v roke gradbenih podjetij

Kamnolomska dejavnost, separacija in betonarna nekdanjega Kraškega zidarja se počasi postavlja na noge v okviru sežanskega podjetje P.G.M. inženiring.

Polovico Indeja bi kupil Izolan

Azbest, ki je ležal na območju nekdanje tovarne Inde, je pospravljen v vreče, tisti na strehah pa še zmeraj čaka, da ga delavci Finali Obala varno pospravijo. Inde so medtem obiskali tudi predstavnik DUTB in štirje možni kupci.

Skladu očitajo dvojna merila

V izolskem SMC opozarjajo, da je ureditev turbo krožišča na Belvederju nujno potrebna, saj cesto prevozi več kot 20.500 vozil na dan, kar je polovica prometa na krožišču v Tomačevem v prestolnici.

Končno vse cene črno na belem

Minuli teden je Združenje zdravstvenih zavodov (ZZZ) ob podpori zdravstvenega ministrstva izpolnilo jesensko obljubo o izdelavi skupne liste cen vseh zdravil in medicinskih pripomočkov, ki jih bolnišnice kupujejo za zdravljenje.

Varno v korita

Vstop v Tolminska korita bo zaprt do 10. marca. Izjemno priljubljeno turistično točko urejajo, da bo bolj varna za obiskovalce.

Intereuropa zaradi črnogorske prevare ob milijon evrov

Goljufija s skladiščenjem goriva, ki jo je zagrešil najemnik rezervoarjev, je Intereuropi oziroma njeni hčerinski družbi v Črni gori vzela milijon evrov.

Ankaranske rošade in selitve

Nogometaši Ankarana so vse bolj Koprčani in vse manj Ankarančani, saj že ves čas novega pripravljalnega ciklusa trenirajo na pomožnih igriščih koprske Bonifike, na Koper pa jih veže tudi sponzorski napis na majicah dresov.


Najbolj brano