Jadran Železničar prvi

Pred prevladujočim počitniškim premorom je na nižjih ravneh na Primorskem potekalo kar pet tekmovanj v dvoranskem nogometu. Na otroškem turnirju v Postojni je v kategoriji U-13 slavil Jadran Železničar, v veteranski ligi Šempeter pa si je že pred koncem naslov zagotovil Jolly bar.

Na otroškem turnirju v Postojni je tekmovalo kar 52 ekip.  Foto: Metka Šuby Uhelj
Na otroškem turnirju v Postojni je tekmovalo kar 52 ekip.  Foto: Metka Šuby Uhelj

PRIMORSKA > Nogometni klub Proteus je v Postojni gostil prvi mednarodni turnir v dvoranskem nogometu za mlade nogometaše.Pokal Sawal 2017 je privabil 52 ekip z več kot 500 mladimi iz Hrvaške, Italije in Slovenije. Med najmlajšimi so slavili Cerkničani pred Vipavo in Olimpijo. V kategoriji U-9 so bile najboljše Domžale pred Izolani in domačini. Tudi med enajstletniki so slavili Domžalčani pred domačini in NK Termit Moravče. V najstarejši kategoriji U-13 je bil prvi Jadran Železničar pred Logatcem in Šmartnim. Posamične nagrade so prejeli naslednji Primorci, U-9: Luka Djaković (Proteus, vratar), Andrej Pečar (Izola, strelec); U-11: Matjaž Veber (Proteus, igralec); U-13: Matija Štemberger (Jadran Železničar, strelec).

V veteranski ligi Šempeter je krog pred koncem prvenstva že znano, da bo zmagovalni pokal dvignil Jolly bar. Rezultati 9. kroga - Kix veterani : AKK Šempeter 2:3, Šempas: Okrepčevalnica Žbogar 0:1, Ok Corral Stara Gora : Jolly bar 1:2; vrstni red - Jolly bar 21, Okr. Žbogar 18, AKK Šempeter 12, Kix veterani 11, OK Corral Stara Gora 7, Šempas 4.

V 16. krogu druge državne lige se vse bolj odločno nadaljuje pohod Gorica futsal kluba proti drugemu mestu in kvalifikacijam za prvo ligo. Novogoričanom do tega uspeha manjkajo še tri točke. Tokrat so z 2:1 premagali Velike Lašče. Domače je v vodstvo popeljal Anej Batistič, delo pa je dokončal Asmir Sukanović. Ajdovski Kix nadaljuje z životarjenjem. Po porazu z 2:4 z Dobrepoljami je padel na zadnje mesto. Majhno število igralcev in neredno treniranje se iz tekme v tekmo kažejo v zapravljanju dobrih začetnih položajev. Ajdovci so z golom Steva Ignjatovića povedli, nato jih je po padcu z golom za izenačenje sredi drugega polčasa začasno rešil Klemen Žonta, v končnici pa so povsem pregoreli. Vrstni red - Ivančna Gorica 40, Stripy 37, Gorica 34, Mlinše 29, Velike Lašče 28, Kebelj 20, Ptuj 17, Dobrepolje 14, Logatec 8, Kix 7.

V tretji SFL Koper so odigrali 12. krog, po katerem na vrhu ni sprememb. Na prvem in drugem mestu ostajata Bronx in Black&White. Na lestvici strelcev vodi član Bronxa Tilen Kamenčič z 12 goli. Rezultati - Forti in Kafana : Bronx 3:11, Black & White : Quazi Team 3:3, Bruhoti : Asci 1:3. Vrstni red - Bronx 29, Black & White 21, Asci 19, Bruhoti 10, Forti in Kafana, ŠK Mega 9 Quazi Team 6.

V ligi obalnih veteranov so odigrali 15. krog. Rezultati - Pub 33 : Izolani 1:2, Circolo : Šmarje 4:1, Santa Lucija : Bruhoti 2:4, Bronx : Olmo 1:0, ŠD Luka : Primorci 3:2; vrstni red - Black & White 35, Circolo 32, ŠD Luka 25, Bronx, Santa Lucija 23, Bruhoti 22, Pub 33 21, Izolani 12, Olmo, Šmarje 10, Primorci 4.

IM, SM


Najbolj brano