Kamnik presenetil Salonit

V ponedeljek so bili najboljši primorski odbojkarji aktivni na številnih zaostalih tekmah. V domačem prvenstvu je Maribor presenetil Salonit, v tujih ligah pa je bilo aktivnih še nekaj Primorcev.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

Prva DOL moški

Za prvaka, 3. krog, zaostala tekma - Maribor : Salonit Anhovo 3:1 (25, 21, -16, 24); vrstni red - ACH Volley 14, Calcit 12, Triglav 6, Maribor 5, Salonit Anhovo 3, Hoče 2.

Maribor : Salonit Anhovo 3:1

MARIBOR >Dvorana Tabor, gledalcev 80, sodnika Kramar (Kamnik) in Jovanovič (Lj); po nizih: 25, 21, -16, 24.

Salonit Anhovo: Česnik 5, Jereb, Mutapčija 5, Mijatović 14, Čabarkapa 12, Gadnik 23, Tomić, Šarić. Trener: Gregor Jerončič.

Kanalci so si na dvoboju tekmecev za četrto mesto obetali vsaj točko, saj so zadnje čase v boljši formi, vendar so naleteli na veliko presenečenje. Trener Mariborčanov Matevž Kamnik je namreč trenirko in klop zamenjal za tekmovalni dres in položaj blokerja. Po kroničnih težavah s poškodbami, zaradi katerih je zgodaj končal kariero, je očitno spet odlično pripravljen. Najboljši bloker lige prvakov v sezoni 2009/2010 je bil celo najučinkovitejši Mariborčan. Z 202 centimetri, 17 točkami in odličnim občutkom za igro pri mreži, je cementarjem povzročal ogromno težav. Prav po njegovi zaslugi so Mariborčani zmagovito zaključili podaljšani prvi niz.

V drugem nizu sta se pri Salonitu razigrala napadalec Saša Gadnik in bloker Dane Mijatović, ki pa sta imela premalo pomoči soigralcev. Do izida 21:19 je bilo še vse odprto, po tem pa so bili Štajerci natančnejši. Tretji niz je napovedal preobrat. Primorci so odlično zaigrali v obrambi, v napadu pa je dal svoj kapetanski prispevek tudi Dejan Čabarkapa. Žal tega zaleta Salonit ni uspel prenesti dlje kot v končnico četrtega niza, ko je še vodil z 21:20. Potem so Mariborčani ustavili Gadnika, druge rešitve pa se niso obnesle.

"Igranje Kamnika nas je presenetilo, toda dokazal je, da dober odbojkar nikoli ne pozabi igrati. Z blokom nam je povzročal veliko preglavic. V četrtem nizu smo bili na pragu preobrata, a nam zaradi napak ni uspelo”, je po tekmi povedal kanalski trener Gregor Jerončič.STA, IM

Primorci na tujem

Sočasno se je v tujih ligah potilo še nekaj Primorcev. V srednjeevropski ligi je kamniški Calcit z 1:3 izgubil z madžarsko Kazincbarciko. Poškodovani Kanalec Jure Okroglič je počival, zaigral pa je novogoriški odbojkar Jani Konjedic in dosegel tri točke. Kamničani so s sedmimi točkami sedmi med devetimi ligaši, vodi slovenski prvak ACH Volley z 22 točkami. Calcit bo prvenstvo že danes nadaljeval v boju s hrvaško Mladostjo Kaštela.

V drugih tujih ligah se je med Primorci najbolj izkazal Izolan Mitja Gasparini, ki je v Južni Koreji za Korean Air Jumbos dosegel 20 točk. Kljub temu pa je bilo s 3:0 boljše nasprotno moštvo KAJ. Druga po učinkovitosti je bila Koprčanka Marina Cvetanovič, a niti njenih 12 točk na Poljskem ni bilo dovolj za uspeh Muszynianke, ki je z 0:3 izgubila z Dabrowo Gorniczo. V prvi turški ligi je za Halkbank igral novogoriški organizator Dejan Vinčič, a je se je tudi on moral soočiti s porazom po treh nizih pri ekipi Maliye Piyango. IM


Najbolj brano