Korejec za Evropo

Kakšnih 700 Slovencev naj bi po napovedih slovenskega uvoznika letos prepričal novi hyundai i30. Novi model so prvič popolnoma razvili v Evropi. Zunanjost je bolj markantna, notranjost pa kakovostnejša. Kmalu na trg pride tudi karavanska različica, za limuzino se cene pričnejo pri slabih 14 tisočakih.

Hyundai i30 je po novem drznejši in zabavnejši.
Hyundai i30 je po novem drznejši in zabavnejši. 

Tretja generacija i30 je z evropskim razvojem pridobila prepoznavno in bolj razigrano obliko zunanjosti, ki jo krasijo led žarometi, dnevne in zadnje luči, na voljo bodo tudi različne velikosti platišč in kopica novih barv. Oblikovno prijazna in funkcionalna je tudi potniška kabina, ki prepriča z izbiro kakovostnih materialov, boljšo zvočno izolacijo, novim 8-palčnim zaslonom na dotik. Obeta tudi možnost, da so sedeži - ti so na voljo v usnju ali klasični tkanini - poleg ogrevanja na voljo še s sistemom za hlajenje.

Zagotovo največ zanimanja bo med motorji požela 1,4-litrska klasika s 74 kW (100 KM), na voljo so še litrski trivaljnik s 120 konji, medtem ko bo bencinsko ponudbo zaključeval 1,4-litrski turbo s 103 kilovati moči. Med dizli je v ponudbi 1,6-litrski štirivaljnik s 70, 81 in 100 kilovati. Vsi motorji so serijsko bolj ali manj vezani na šeststopenjski ročni menjalnik, v ponudbi pa bo tudi sedemstopenjski avtomatik.

Nove in stare lastnike bodo pri hyundaiju vabili z začetno promocijsko ceno osnovne različice, ki velja 13.990 evrov. Ob tem so pri hyundaiju napovedali še karavansko različico, ki jo bodo slovenskim kupcem premierno predstavili konec prihodnjega meseca na avtomobilskem salonu v Ljubljani.

DG


Najbolj brano