Trije naslovi Klemna Zavrtanika

Plavalni klub Nova Gorica je z mlajšimi kategorijami uspešno končal zimsko sezono. Kar tri odličja je osvojil Klemen Zavrtanik.

Klemen Zavrtanik je med dečki državni prvak postal kar 
trikrat. Foto: Januša Stibilj
Klemen Zavrtanik je med dečki državni prvak postal kar trikrat. Foto: Januša Stibilj

NOVA GORICA > Čeprav je delovanje Plavalnega kluba Nova Gorica v zimski sezoni odvisno od zelo omejene količine terminov v zimskem bazenu na italijanski strani meje (v Štandrežu), kjer si mora prostor deliti z uporabniki iz zamejstva in z novogoriškimi vaterpolisti, sta uspela trenerja Januša Stibilj in Marko Valantič s sodelavci otroško in kadetsko ekipo dečkov in deklic dobro pripraviti na zimska državna prvenstva.

Največ uspeha je prineslo državno prvenstvo za dečke in deklice v Kranju. Izstopal je Klemen Zavrtanik, ki je v prsnem slogu postal državni prvak na treh progah. Petdeset metrov je preplaval v času 32,15 sekunde, sto metrov v času 1:10,79, na dvesto metrov pa je postavil izid 2:33,30. Tem izvrstnim dosežkom je dodal še uvrstitvi v A finale na 50 metrov prosto in delfin. V obeh disciplinah je bil absolutno osmi. Na sto metrov prosto se je prebil v B finale. V B finale se je na 100 in 200 metrov hrbtno uvrstil še Domen Koršič.

Kar šest novogoriških plavalcev je nastopilo na kadetskem državnem prvenstvu v Mariboru. Skupno so dosegli osem finalnih nastopov. Izstopal je Vid Boršič, ki je bil uspešen na 50 , 100 (obakrat četrti) in 200 metrov hrbtno ter na 50 metrov delfin (obakrat šesti). V prsnem slogu je blestel trikratni finalist Kolja Širok - peti na 50 in na 100 metrov ter osmi na 200 metrov.

Finalist na 200 metrov prosto je bil z osmim mestom tudi Miha Obidič.

IM


Najbolj brano