Gostovanja jim ležijo

Nogometaše Gorice po torkovem dvoboju z Mariborčani danes čaka gostovanje v Velenju pri neposrednem tekmecu za četrto mesto. Z Rudarjem so na dveh tekmah letošnje sezone iztržili polovičen izkupiček.

Osuji Amarachi (z žogo) se je izkazal na dvoboju z Mariborčani. Kako bo danes proti Rudarju? Foto: Leo Caharija
Osuji Amarachi (z žogo) se je izkazal na dvoboju z Mariborčani. Kako bo danes proti Rudarju? Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > > Obračuna v jesenskem delu sta se razpletla po okusu gostov. Na stadionu ob Jezeru so Novogoričani v šestem krogu dosegli drugo od treh zaporednih zmag v prvenstvu. Za 2:1 sta zadela Dejan Žigon in Rifet Kapić, ki sta zrežirala zasuk, potem ko je gostitelje popeljal v vodstvo kdo drug kot Dominik Glavina. S 13 goli najboljši strelec prve SNL je bil natančen tudi konec oktobra v športnem parku, ko so Velenjčani slavili s 3:1. Novogoričani so ravno opravili z napornim pokalno-ligaškim mariborskim triptihom, ki je očitno pustil posledice. Po domači ničli z Rudarjem je sledilo neprijetno soočenje v Domžalah, kjer so doživeli najvišji poraz (0:5) v letošnji sezoni.

V novogoriškem taboru si seveda želijo, da bi ponovili scenarij iz prve četrtine prvenstva, kjer so modro-beli nato doma ugnali še Domžale. Morda ga bodo celo lažje uresničili na gostovanju. “Velenjčani imajo posameznike, ki so močni na žogi in zelo učinkoviti v protinapadih. To dokazuje tudi njihov učinek na gostovanjih. Vsekakor bomo morali biti pozorni in v igri prepoznati, kako se velja postaviti v določenih trenutkih. V nogometu velikokrat odločajo podrobnosti,” je povedal trener Gorice Miran Srebrnič, ki se je tik pred tekmo soočil z zdravstvenimi nevšečnostmi v ekipi. Jan Humar je moral na operacijo slepiča in bo lep čas odsoten, Miha Gregorič pa bo kljub posegu na vraščenem nožnem nohtu ob injekciji konkuriral za nastop. V kader se po odsluženi kazni vrača Rok Grudina, zato pa je v ekipi še kopica nogometašev, ki bi jim ob sledečem rumenem kartonu grozil prisilni počitek.

“Rezervne inačice imamo, pri čemer ni bistveno, ali igramo z enim ali dvema napadalcema. Tekma z Mariborom je pokazala, da smo lahko nevarni, če razširimo igro in raztegnemo tekmeca,” je povedal Srebrnič, ki bo v Velenje popeljal tudi nigerijskega novinca Donatyusa Edafeja. Proti Mariboru je bil zelo podjeten njegov rojak Osuji Amarachi, a tudi gostitelji imajo v svojih vrstah še kako nevarnega napadalca. Kamerunec John Mary je imel eno najvidnejši vlog ob zmagi v Stožicah proti Olimpiji, v polno pa je zadel tudi v športnem parku. Podobna ugotovitev velja za Mitjo Lotriča, ki je znal že v koprskem dresu z imenitnimi streli zatresti novogoriško mrežo.

Vanji Radinoviću, ki je v zimskem premoru na klopi Rudarja nasledil srbskega rojaka Slobodana Krčmarevića, napadalnih adutov torej ne manjka. Za vsak primer sta tu še prekaljeni Hrvat Bojan Vručina in igrivi Damjan Trifković, sicer pa so Velenjčani dobro pokriti tudi na preostalih delih igrišča.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano