Jih lahko spotaknejo?

Za FC Koper gre danes na papirju za najlažjo tekmo uvodnega triptiha spomladanskega dela nogometnega prvenstva, ki se je za kozle začel v podobnem slogu kot jesenski del lige.

Koprski nogometaši (v rumenih dresih) so na današnji tekmi 
na Bonifiki  izraziti favoriti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Koprski nogometaši (v rumenih dresih) so na današnji tekmi na Bonifiki izraziti favoriti. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

KOPER > Štiri točke v uvodnih dveh krogih je skoraj idealen izkupiček glede na oba tekmeca, Celje in Domžale. Še posebej, ker je dosežek Kopru uspel z vsega štirimi (!) streli v okvir vrat v dveh tekmah in tudi - brez doseženega zadetka, ampak z avtogoloma tekmecev. Torej gre za naravnost fantastičen dosežek. Nazadnje jim je to uspelo v Domžalah z avtogolom bivšega kanarčka Mihe Blažiča, ki z avtogoli res nima sreče, ne le proti svojemu bivšemu klubu. Na tekmah s Koprom je lastno mrežo že zadel predlani v pokalnem tekmovanju.

Koprsko ekipo zdaj čaka še drugi tekmec iz domžalske občine, ki je na papirju tudi idealen nasprotnik za zbiranje točk. Radomlje so po dveh ničlah spomladi in izgubljeni tekmi s predzadnjim Aluminijem z eno nogo že v drugi ligi. Vseeno bodo nevaren tekmec, saj spomladi še zdaleč ne igrajo tako slabo, kot kaže njihov položaj na lestvici, na kateri za devetim mestom zaostajajo že za 13 točk. Ekipo so pozimi okrepili z novim trenerjem, potem pa so se jim načrti deloma porušili z odhodom Roberta Pevnika, ki ga je nadomestil Adnan Zildžović. Koper je letos Radomlje dvakrat premagal, so pa ti v svoji prvi sezoni (2014/15) med elito prvo zmago iztržili prav proti današnjemu tekmecu.

Nočna mora gostov je eden redkih koprskih domačinov, ki v poplavi tujcev pri kozlih dobijo priložnost, Jan Andrejašič, ki je med drugimi že dobil povabilo v mlado reprezentanco. Mrežo je Radomljam doslej zatresel dvakrat, zelo verjetno bo tudi tokrat na igrišču, saj naj bi priložnost dobila ista enajsterica, ki je slavila v Domžalah. Na stranskem tiru je trenutno Ivor Hovat, Joel Valencia ima težave z ramo, težave ima tudi Ruben Belima, medtem ko Grka Theofanisa Tzandarisa daje poškodba kolena.RM


Najbolj brano