Korak do polfinala

V sredo so ob odbojkarjih (o tem smo že poročali) prvoligaške tekme z zaključkom po oddaji naših besedil v tisk odigrala tudi dekleta. Novogoričanke so si priborile odločilno tretjo tekmo za vstop v polfinale, Koprčankam pa še grozijo kvalifikacije za obstanek.

Za Novogoričanke je največ točk (13) dosegla Teja Kolbl.  Foto: Igor Mušič
Za Novogoričanke je največ točk (13) dosegla Teja Kolbl.  Foto: Igor Mušič

Prva DOL ženske

Četrtfinale, drugi tekmi - Gen-I Volley - Formis 3:1 (24, 22, -22, 18), Ljubljana : Sp. Savinjska Aliansa 3:2 (za Ljubljano Nuša Ferlinc 13, Petra Flego 3); skupni izid obeh dvobojev - 1:1; v polfinale sta že uvrščena NKBM Branik in Calcit, preostala udeleženca bosta dali jutrišnji tretji četrtfinalni tekmi.

Skupina za obstanek, 3. krog - Kema Puconci : Mislinja 3:0, Zgornja Gorenjska : Luka Koper 3:2 (14, 17, -18, -21, 6); vrstni red - Kema 27, Zg. Gorenjska 14, Luka Koper 11, Mislinja 1.

Gen-I Volley : Formis 3:1

NOVA GORICA > Mestna dvorana, gledalcev 100, sodnika Novak (Dvor) in Tomc (Nm); po nizih: 24, 22, -22, 18.

Gen-I Volley: N. Bavdaž 8, P. Marušič 6, T. Bavdaž 10, Kolbl 13, Đukić 11, Velikonja Grbac 1, Š. Marušič 3, Simčič, Spačal 3. Trener: Alen Bektašević.

Novogoričanke so prvič letos premagale tekmice iz Hoč. Sedaj bo psihološki pritisk na strani štajerskih favoritinj, ki na jutrišnji odločilni tekmi za vstop v polfinale doma lahko izgubijo vse, pomlajene Novogoričanke pa so z vzpenjajočo se formo sposobne presenetiti.

Hočanke so želele delo dokončati že na drugi četrtfinalni tekmi v Novi Gorici. S sabo so popeljale tudi bučno navijaško skupino, a se Primorke med dvournim dvobojem niso pustile zmesti. Samozavest jim je vlila tesno dobljena končnica v podaljšanem prvem nizu. Izenačen boj se je nadaljeval v drugem. Po izidu 23:22 sta za skupno vodstvo 2:0 z dobrim napadom in servisom poskrbeli Polona Marušič in Nika Bavdaž. Napeti so bili tudi zadnji trenutku tretjega niza. Po izenačenju na 22. točki so gostje uspele realizirati težak napad skozi blok, po tem pa so z dobrim servisom po slabem novogoriškem sprejemu prišle do še enega lahkega napada. Nika Badaž je nato imela v rokah žogo za podaljšek niza, a je namesto 23. točke domačim zgrešen udarec prinesel zmagovito 25. točko gostjam. Tekmo je tako odločil četrti niz, v katerem je Gen-I Volley predvsem po zaslugi sester Špele in Polone Marušič bolje serviral, zanesljivost v igri pa je prinesel vstop vse boljše reaktivirane veteranke Katarine Spačal. S krila je uspešno napadala Teja Kolbl, pri mreži pa je točke nabirala Teja Bavdaž, ki je na koncu realizirala žogo za gladko končno zmago.

“Vesela sem, da sem lahko v zadnjem nizu prispevala k zanesljivosti igre, čeprav nisem še v pravi formi. Sicer pa so se mlada dekleta odlično izkazala. Pokazalo se je, da smo sposobne dalj časa držati oster in natančen servis. Kadar nam to uspe, lahko z blokom in obrambo ustavljamo višje Štajerke in dosegamo točke iz protinapadov. Če bomo tako igrale tudi v soboto, se lahko uvrstimo v polfinale,” je po tekmi povedala Katarina Spačal. IM

Zg. Gorenjska : Luka Koper 3:2

ŽIROVNICA >Dvorana Pod Stolom, gledalcev 100, sodnika Melavc in Kramar; po nizih: 14, 17, -18, -21, 6.

Luka Koper: Dakin 4, Šantelj 6, Kušar, Lucas 23, Dodič 6, Nedoh 4, Jovič 4, Kaker 8. Trener: Zoran Jerončič.

Koprčanke so si na Gorenjskem priborile dragoceno točko, ki jim štiri kroge pred koncem tekem skupine za obstanek daje stvarne možnosti za rešitev pred kvalifikacijami za obstanek. Tekma je potrdila, da gre za kakovostno izenačeni ekipi. Pred Luko Koper je torej jasna naloga: doma bodo morale Gorenjke premagati, na gostovanju pa opraviti z že odpisano Mislinjo. To bi moralo biti ob poštenem pristopu Keme, ki je v skupini kakovostno razred zase, dovolj za skok Primork na drugo mesto in s tem za neposreden obstanek.

Koprčanke so v napol izgubljenem položaju po zaostanku v nizih z 0:2 pokazale veliko borbenosti. Tretji niz so gladko dobile, zdržale pa so tudi hud pritisk Gorenjk v četrtem nizu. V petem je natančnost gostij popustila, domačinke pa so tako - sicer z le dvema dobljenima točkama - vendarle zmagale.

STA, IM


Najbolj brano