V novi številki Primorskih novic preberite

“Zaprtje obalne ceste podpiramo in si želimo, da se bo to območje primerno uredilo,” pravi Igor Čurin, predstavnik Krajevne skupnosti Žusterna. Odločitev o zaprtju obalne ceste med Koprom in Izolo - kar se bo zgodilo 20. marca ob 11. uri - sta sprejeli koprska in izolska občina, ki jima je Dars dal soglasje za izvzem predora Markovec iz vinjetnega sistema.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Žičnica obstala zaradi napake na dovodu elektrike

V četrtek dopoldne se je na Kaninu zaradi napake na dovodu električne energije na postajo C zaustavila krožno-kabinska žičnica.

Namesto miru novi spori?

Dr. Matej Vranješ je v petek zatrdil, da z mesta direktorja Goriškega muzeja ni odstopil zaradi morebitnega konflikta s kolektivom ali svetom zavoda, ampak iz osebnih razlogov, česa več pa ni želel povedati.

V soboto protestni shod, v ponedeljek zbor krajanov

V soboto ob 15. uri bo na parkirišču ob nekdanji bencinski črpalki na Škofijah protestni shod, ki so ga sklicali nasprotniki ureditve integracijske hiše za begunce z mednarodno zaščito v bližnjem hostlu.

“Moja letalska kariera še zdaleč ni končana”

“Kipec civilne zaščite mi je v ponos in ga jemljem kot dokaz, da letalstvo sodi v sistem zaščite in reševanja. Je tudi pohvala mojemu matičnemu aeroklubu - Obalnemu letalskemu centru Portorož, brez katerega vsega tega ne bi mogel početi. Istočasno pa pomeni tudi obvezo, da bom še naprej usposabljal pilote, ki bodo za menoj izvajali to dejavnost, in se trudil, da bi končno dobili letalo za gašenje požarov,” je najvišje priznanje civilne zaščite, ki ga je za življenjsko delo prejel v začetku meseca, komentiral Benjamin Ličer Benđo.

Jih lahko spotaknejo?

Za FC Koper gre v soboto na papirju za najlažjo tekmo uvodnega triptiha spomladanskega dela nogometnega prvenstva, ki se je za kozle začel v podobnem slogu kot jesenski del lige.

V botaničnem vrtu bo letos pestro

V sežanskem botaničnem vrtu se bo letos zvrstilo 17 prireditev. Z njimi bo KSP Sežana, ki vrt vzdržuje, obeležilo svojo 60-letnico, obenem pa poskušalo povečati prepoznavnost vrta med domačini ter pritegniti k njegovemu obisku tudi več turistov.

Požar uničil srce separacije

Požar, ki je v četrtek okoli 14. ure zajel objekt na separaciji v poslovni coni Dobrave, je po prvih ocenah lastnika Romana Zuze povzročil za približno 150.000 evrov škode.


Najbolj brano