Arteon je nova nemška ladja

Novi arteon je osrednja privlačnost letošnje predstavitve znamke Volkswagen na ženevskem avtomobilskem salonu. Povsem na novo zasnovana kupejevska limuzina je opremljena z najnovejšo generacijo asistenčnih sistemov, ki so bili doslej rezervirani za vozila iz višjih razredov.

Arteon bo nadomestil Passata cc.
Arteon bo nadomestil Passata cc.  

Dolga medosna razdalja (2841 mm) omogoča za to karoserijsko obliko neobičajno veliko zasnovo notranjosti, ki ustvarja občutek prostornosti in kjer je na vseh petih sedežih dovolj prostora za glavo in noge. Paketa opreme R-line in elegance, ki sta pozicionirana nad osnovno izvedbo, dodatno poudarjata športni oziroma elegantni značaj novega Volkswagnovega modela.

V Arteonu bodo premierno predstavili asistenčne sisteme najnovejše generacije, kot sta izpopolnjeni Emergency Assist in izpopolnjeno avtomatsko uravnavanje razdalje (ACC), ki v okviru sistemskih omejitev glede na potek poti in omejitve hitrosti delno avtomatizirano uravnava hitrost vožnje. Tu so še premiumske rešitve, kot sta navigacijski sistem s krovnim steklom in glavni žarometi s celostno LED tehnologijo. Opcijsko so prvič na voljo prediktivne smerno prilagodljive luči z vnaprejšnjim uravnavanjem - na podlagi informacij iz kamere in navigacijskih podatkov vozilo osvetli ovinek, še preden voznik začne obračati volan.

Paleta motorjev, ki je predvidena za arteon, vključuje tri bencinske TSI- in tri dizelske TDI-motorje. Vsi imajo turbinski polnilnik in so v vozilo vgrajeni v prečni legi. Gre za štirivaljne agregate z direktnim vbrizgavanjem in razponom moči od 110 kW (150 KM) do 206 kW (280 KM). Najmočnejši bencinski in najmočnejši dizelski motor sta serijsko opremljena s sedemstopenjskim menjalnikom z dvojno sklopko (DSG) in štirikolesnim pogonom 4 MOTION.

NR


Najbolj brano