Martin obnorel mlado in staro

Igralec Hans Sigl, znan po vlogi Martina Gruberja iz priljubljene nemško-avstrijske TV serije Gorski zdravnik, je danes obiskal Ljubljano. Gostili so ga v nakupovalnem centru Mercator Šiška. Za glasbeni program na dvournem popoldanskem brezplačnem dogodku sta poskrbela ansambel Saša Avsenika in skupina Xequtifz.

Hans Sigl ima  med mladimi veliko oboževalk. Foto: Miro Majcen
Hans Sigl ima med mladimi veliko oboževalk. Foto: Miro Majcen

LJUBLJANA > Hans Sigl se je odzval povabilu Pop TV, ki predvaja priljubljeno serijo Gorski zdravnik. Ta je nastala po vzorcu istoimenske serije iz leta 1992. Na drugem programu avstrijske nacionalne televizije ORF je na sporedu od 6. februarja 2008, na nemški javni televiziji ZDF pa so jo začeli začeli predvajati dan pozneje. Zvezdnikov obisk je napovedal tudi novo, deseto sezono serije, ki jo bodo v Sloveniji začeli predvajati v ponedeljek.

Sigl je v seriji zdravnik Gruber, ki je iz New Yorka prišel na Tirolsko najprej zgolj na ponoven obisk, ko pa je ugotovil, da ima tu hčerko Lilli, se je odločil ostati. Prevzel je ambulanto tamkajšnjega zdravnika in začel delati kot gorski zdravnik.

Serijo so snemali v regiji Wilder Kaiser na Tirolskem v produkciji hiše ndF v sodelovanju z ORF in ZDF. Prizori v bolnišnici pa so bili posneti v bolnici v Schwazu.STA, KZ


Najbolj brano