Nov sestanek o namestitvi beguncev na Škofijah predvidoma prihodnji teden

Koprska občina je danes notranjemu ministrstvu poslala nabor možnih nastanitvenih kapacitet za begunce. Nabor še ni končan, saj kapacitete še iščejo, so pojasnili na občini. Z ministrstva so jim sporočili, da bodo nabor pregledali in jih obvestili. Termin novega sestanka še ni določen, bo pa enkrat v prihodnjem tednu, so še napovedali.

Državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic in koprski župan 
Boris Popovič sta prejšnji teden sklenila, da se bodo še 
naprej pogovarjali, tudi o konkretnih alternativnih predlogih, 
ki bi jih pripravila občina. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic in koprski župan Boris Popovič sta prejšnji teden sklenila, da se bodo še naprej pogovarjali, tudi o konkretnih alternativnih predlogih, ki bi jih pripravila občina. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

KOPER, ŠKOFIJE > V petek se sicer izteče desetdnevni rok, v katerem je bilo sprva predvideno, da bi predstavniki občine in notranjega ministrstva krajane Škofij seznanili z novostmi glede umestitve integracijske hiše oziroma nastanitve beguncev na območju krajevne skupnosti.

Predsednik Krajevne skupnosti Škofije Edmond Gašpar je danes povedal, da o novem sestanku ne vedo še nič ter da pogrešajo informacije, zlasti s strani občine. Kot je še napovedal Gašpar, pa bodo krajane o zboru krajanov vsekakor obvestili pravočasno in ga najavili vsaj tri dni pred dogodkom.

Na zboru krajanov prejšnji teden so prebivalci Škofij večinsko izrazili nasprotovanje umestitvi integracijske hiše za bivanje do 50 beguncev, so pa izrazili pripravljenost sprejeti eno begunsko družino. Na koprski občini so načeloma pripravljeni sprejeti 50 beguncev, ki pa bi jih namestili razpršeno po občini. Državni sekretar na MNZ Boštjan Šefic in koprski župan Boris Popovič sta tedaj sklenila, da se bodo še naprej pogovarjali, tudi o konkretnih alternativnih predlogih, ki bi jih pripravila občina.

Koprski občinski svet je v soboto na izredni seji sicer sprejel sklep, po katerem naj se beguncev ne naseli le na Škofijah, ampak v posamezna stanovanja na območju več krajevnih skupnosti v občini.

STA


Najbolj brano